A zabkása az egyik olyan fogás, amit étrendtől és diétától függetlenül érdemes beillesztened a mindennapjaidba. Bár sokan reggelire fogyasztják ezt a finomságot, valójában kiválthatod vele akár az ebédedet is sőt, sós verzióban egyaránt elkészítheted. Íme, a legfontosabb tudnivalók a zabról, továbbá a hét kedvenc receptem ezzel az egyszerű alapanyaggal –, hogy akár minden nap változatosan tehesd az asztalodra!
2/7 Gyümölcsös zabkása
A zabkásához természetesen bármilyen aszalványt, vagy friss gyümölcsöt is hozzáadhatsz fogyasztás előtt, de még ízletesebbé varázsolhatod, ha eleve gyümölccsel kevered el. Jó választás a reszelt alma, vagy éppen a banán, de tulajdonképpen bármilyen gyümölcs megfelel a célra. Vagy reszeld, vagy turmixold le őket, és ezután már csak annyi a dolgod, hogy összeforgatod a zabpehellyel. Ha ezt a zabkását választod, akkor érdemes este elkészítened (locsold meg citrommal, akkor nem barnul meg), vagy áztatott zabot használnod, hiszen idő kell, amíg a zab felszívja a nedvességet a gyümölcsökből.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!