Haj / Stílus

Minden napra egy konty! 7 látványos hétköznapi frizura

Minden napra egy konty! 7 látványos hétköznapi frizura

Nagy szerelmese vagyok a kontyoknak: valahogy sokkal jobban illenek az arcformámhoz, mint a kiengedett haj, nem beszélve arról, hogy számomra összehasonlíthatatlanul kényelmesebb viseletnek bizonyulnak. És akkor még szó sem esett róla, hogy egy mozdulattal elkészíthetőek, ráadásul könnyedén variálhatóak… De milyen kontyokat érdemes kipróbálnod, ha minden nap egy kicsit izgalmasabbá tennéd a megjelenésedet?

Hétfő – Balerinakonty

Bármilyen átlagos hétköznapra, kényelmesen nőies, vagy csinos viselethez jól passzol a balerinakonty.

Ha kellően dús, esetleg göndör a hajad, úgy minden extra kiegészítő nélkül is elkészítheted, csak arra ügyelj, hogy kellően magasan rögzítsd.

Amennyiben vékonyszálú és kevés hajad van, jobban jársz, ha hajfánkot használsz, de ezt a praktikus kiegészítőt természetesen nagyobb hajtömeg esetében is bevetheted, így még hangsúlyosabb lesz majd a kontyod.

 

Kedd – Kiegészítőkkel megbolondítva

Manapság megint különösen népszerűnek bizonyulnak a különböző hajcsatok, amik részben visszahozzák a gyermekkorunkban megszokott kiegészítőket, részben viszont nagyon is praktikusak.

Lehetőséget biztosítanak arra, hogy akkor is trendin és kényelmesen viselj egy kontyot, ha rengeteg babahajad van, vagy tépetten vágott a frizurád, és mindig kikandikálnak a rövidebb tincsek.

Elég, ha elkészíted a kontyodat, majd jó pár hajcsattal letűzöd a kósza szálakat.

 

Szerda – Konty csattal

A csatokat nem csak akkor vetheted be a kontykészítés során, amikor rögzíted az elkészült frizurát, vagy kiegészítőkkel teszed változatossá.

Izgalmas látványt nyújtanak a nagyobb csatok is, amik egyúttal lehetővé teszik, hogy villámgyorsan elkészülj.

Érdemes tartanod otthon egy-egy nagyobb csatot is, amik össze tudják fogni a teljes frizurádat. Így elegendő, ha egybefésülöd a tincseidet, majd a fogas csat segítségével könnyedén rögzíted őket.

A változatosság jegyében a csatot a fejtetőd közepén, de az alsó és a felső részén egyaránt használhatod.

 

Csütörtök – Kócosan, kendővel

A Pin-up girl-ök előszerettel viseltek extrém, feltűnő frizurákat és szívesen használtak kiegészítőket is.

Népszerű megoldás volt a fejtetőn elkészített konty, amit kendővel tettek változatossá – ezt a megoldást te is könnyen leutánozhatod!

Tulajdonképpen bármilyen konty megfelel a célra, mert a kócos fazon éppúgy passzol a Pin-up-hoz, mint a gondosan besütött, a hangsúly úgyis a szokatlan hajbavalón, a kendőn lesz.

Utóbbira köthetsz masnit, szabadon hagyhatod lelógni, de akár gumis fejpántra is cserélheted.

 

Péntek – Félkonty

Ez a fiatalos, kicsit vadóc konty egyszerre biztosít lehetőséget arra, hogy kiengedve, mégis kényelmesen viseld a frizurádat – mégpedig kellően különleges formában.

Az elkészítése során a fejtetődön (opcionálisan az arcod közelében) levő szálakat kell összefognod, majd rögzítened a fejed tetején.

Ezt követően csak el kell rendezned a szabadon hagyott tincseket, esetleg néhány kiegészítővel feldobnod a kontyodat, és már el is készültél.

 

Szombat – Tarkókonty

A tarkóra tett kontyok kiválóak az ünnepi, alkalmi viselethez, ugyanis nagyon elegáns megjelenést kölcsönöznek a viselőjüknek.

Ezek a kontyok jellemző módon egyenes hajból készülnek, ezzel is fokozva a letisztult hatást: sokat segít tehát, ha kivasalod a hajadat, mielőtt összefognád a szálakat.

A tarkókontyok esetében nagyon fontos a megfelelő rögzítés, így itt szükséged lesz hullámcsatokra, amiket próbálj teljesen elrejteni.

A díszes csatokat viszont bátran használd!

 

Vasárnap – Bohókás duplakonty

A duplakonty lehet alkalmi viselet abban az esetben, ha a fejtetőd hátsó részén készíted el.

Ekkor válaszd vízszintesen ketté a tincseidet, majd egymás fölött tűzd le őket. Remek választás, ha családi ebédre, vagy közös programra készültök.

Ha azonban lazán és bohókásan telik a vasárnap, akkor bátran voksolj a kislányos duplakontyra, ami nagyon hasonlóan készül a kétoldalt összefogott copfokhoz, csak ezúttal nem szabadon hagyod a tincseket, hanem kontyban fogod össze őket – akár tekerve.

Gondoskodj a rögzítésről és bátran hagyd, hogy néhány kósza szál kikandikáljon!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást