Minden idők 8 legfurább világrekordja: egyáltalán kinek jutott ez eszébe?

Minden idők 8 legfurább világrekordja: egyáltalán kinek jutott ez eszébe?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők 8 legfurább világrekordja: egyáltalán kinek jutott ez eszébe?

A világ legtöbb kanalát egyensúlyozó

Megvan a gyerekkori partitrükk, amikor az orrodra tapasztod az evőkanalat? Amíg ügyesen egyensúlyozol, a tested más részein is megállnak, ki tudná ezt jobban, mint Etibar Elchyev, aki összesen 50 kanalat tapasztott a testére, kizárólag a bőr és a fém közötti természetes tapadást kihasználva, ezzel ő tartja a világon a legtöbb kanalat a saját testére tapasztó ember rekordját. Reméljük, bele szokta írni az önéletrajzába.

Majomfutás

Takashi Kokubu egy sportversenyben döntött meg világrekordot, és biztosak vagyunk benne, hogy mint minden büszke sportembernek, neki is ott lóg a lakása falán a győzelem pillanatát megörökítő fotó, csak sokkal viccesebb, mint mondjuk egy Usain Bolté. Kokubu ugyanis „afrikai huszármajom stílusban” megrendezett futóversenyt nyert, ahol a versenyzők a két talpukat és tenyerüket a földre téve indulnak neki a 100 méteres távnak. Az ominózus tokiói versenyen Kokubu 16,87 másodperc alatt ért célba, így ő a világ leggyorsabb huszármajom-stílusban futója.

Ez ám a taraj!

A japán divattervező, Kazuhiro Watanabe a világ legmagasabb mohawkjának rekordját tartja, oldalt felnyírt, hosszú haját 113 centiméteres tarajjá tudja felállítani, ami látványos, de zárt térben semmiképpen sem praktikus – valószínűleg sok helyen csak leszegett fejjel tud közlekedni, abba pedig bele sem gondolunk, mennyi hajólakk kell egy ilyen frizura kialakításához.

 

Méhruha

Aki fél a rovaroktól, az nagy valószínűséggel nem fogja megdönteni a kínai méhész, She Ping rekordját, aki 33 kilónyi méhet (körülbelül 330.000 példányt) pakolt a testére, megdöntve ezzel a korábbi 26 és fél kilós rekordot.

Együtt maszkolók

Gondoltál már rá, amikor vasárnap délelőtt felteszed az arcmaszkodat, hogy vajon hány nő van most a fürdőszobájában, aki ugyanezt teszi? Azt nem tudjuk, de azt igen, hogy a legtöbben egyszerre egy helyen 2013. július 28-án voltak Tajpejben, ahol 1.213 ember gyűlt össze, hogy egyszerre tegyenek 10 percre arcmaszkot magukra, felállítva ezzel a világrekordot.

Rekord 105 évesen

A szerkesztőség kedvence ezen a listán minden kétséget kizáróan a francia biciklis, Robert Marchand, aki 105 éves korában állított fel korosztályos világrekordot, amikor egy órán át megállás nélkül biciklizett 2017. január 4-én, összesen 22.547 kilométert tekerve.

Ennél persze sokan sokkal gyorsabban bicikliznek, de a 105 év feletti korosztályban Marchandnak nem túl sok kihívója akad. Végül is ez is egy taktika – csak túl kell élni az ellenfeleidet!

Műalkotás parafából

Az albán művész, Saimir Strati 229.764 különböző méretű és árnyalatú parafadugót használt fel a világ legnagyobb, dugókból készült képének elkészítéséhez. A kész kép 13×7 méteres, és a művész napi 14 órát dolgozott rajta, 28 napon keresztül egyhuzamban. De vajon ki ivott meg ennyi bort?

A világ leghangosabb kutyája

Lehet, hogy neked szent meggyőződésed, hogy a felső szomszédodban lakik, de a Guiness Rekordok könyve szerint az Ausztráliában élő golden retriver, Charlie a világon leghangosabban ugató kutyája: a mérések szerint egy vakkantása 113,1 decibel. Csak összehasonlításként: egy rock koncert vagy egy láncfűrész hangja 110 decibel körül van, a 140 decibeles hangerő pedig már fizikai fájdalmat okoz az emberi fülben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást