Milyen napszemüveget válassz az arcformádhoz? – Lelőhelyekkel!

Milyen napszemüveget válassz az arcformádhoz? – Lelőhelyekkel!

Címlap / Stílus / Divat / Milyen napszemüveget válassz az arcformádhoz? – Lelőhelyekkel!

Ugyan a szemüvegtrendek minden nyáron változnak, de az arcformánk egész életünkben ugyanaz marad, így érdemes megtanulnunk, mik azok a stílusok, amit jól állnak nekünk. A cél az, hogy olyan keretet válasszunk, ami finoman, de határozottan ellensúlyozza arcunk kevésbé pozitív tulajdonságait és kiemeli előnyösebb részeit. Ha még nincs napszemüveged a nyárra, vagy le szeretnéd cserélni a régit, itt egy kis segítség!

Kerek arc

A kerek arcforma ismertetőjegyei a széles arccsontok, széles homlok és íves áll. Ehhez az arcformához a szögletes vagy négyzetes keretek állnak jól, amelyek jól ellensúlyozzák az arc kerekségét és szélességét. Ha ebbe a típusba tartozol, érdemes tartózkodnod a köralakú szemüvegektől, hacsak nem szeretnéd tovább hangsúlyozni arcod kerekségét. A régen pilóták által viselt repülőszemüvegek (aviators) is jól állhatnak neked.

1: Bershka, 2: H&M, 3: Guess

Szív alakú arc

Akkor beszélünk szív alakú arcról, ha homlokunk széles, állunk pedig kicsi és keskeny. A járomcsontok magasan helyezkednek el és elég élesek is, ezért az arc legtöbbször bájos és szexi. Ehhez az arcformához a kerek vagy ovális alakú szemüvegek állnak a legjobban, amelyek tökéletesen ellensúlyozzák, hogy az arc felül széles, alul keskeny. A szív alakú és a túl nagy lencséket mindenképpen kerüljük, mert csak kiemelik a keskeny állrészt.

1: Seen, 2: Polaroid, 3: Polaroid

Ovális arc

Jellemzője az íves áll, ami kicsit keskenyebb, mint a homlok, arányos járomcsontokkal.

Aki ezzel a szerencsés arccal rendelkezik, annak tulajdonképpen mindegy, milyen napszemüveget vesz, minden jól fog állni neki. Lehet kerek, szögletes vagy szív alakú a lencse, remekül fog mutatni rajtad, hiszen ezen az arányos arcon minden jól néz ki. Egyedül arra kell figyelned, hogy a napszemüveg ne legyen sokkal szélesebb a fejednél.

1: Bershka, 2: Guess, 3: Seen

Szögletes arc

A szögletes arc ismertetőjegyei a széles homlok és a határozott áll. Az arc szélessége és hosszúsága arányos és határozott, csak kicsit sarkos. Akinek ilyen arca van, annak a kerek és ovális formák lesznek a legjobb barátai, hiszen a sarkosságot ezek ellensúlyozzák a legszebben. A szögletes lencséktől mindenképpen tartózkodj, mert az éles formák csak tovább hangsúlyozzák az arc négyzetességét. A finom vonalú, íves napszemüvegek állnak neked a legjobban.

1: Bershka, 2: Seen, 3: H&M

Hosszúkás arc

Tulajdonképpen ez egy hosszabb, ovális arcforma, habár olykor az áll hangsúlyosabb, vagy kicsit szögletes is lehet. Ehhez az arcformához egyértelműen az ovális lencsék passzolnak, amelyek optikaliag „rövidebbnek” mutatják az arcot. Ezen kívül a Wayfarer forma is remekül passzolhat, mindössze arra kell ügyelni, hogy ne legyen túl keskeny a napszemüveg, sőt, egy picikét túl is lóghat az arc szélességén.

1: Bershka, 2: Seen, 3: Polaroid

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást