Milyen hagyományokat érdemes átmenteni a karácsonyból a hétköznapokba?

Milyen hagyományokat érdemes átmenteni a karácsonyból a hétköznapokba?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Milyen hagyományokat érdemes átmenteni a karácsonyból a hétköznapokba?

A karácsony a többség számára üdítő élmény, ebből kifolyólag sokan túlságosan is kiüresedettnek érzik magukat, amikor véget érnek az ünnepek. Természetesen lehet ez ellen tenni, a legcsodásabb eseményeket, hagyományokat érdemes átmenteni a megszokott hétköznapokba.

Legyen gyakoribb a rokonlátogatás!

Ezt a tanácsot mindenképpen érdemes megfogadnia azoknak, akik aránylag békében élnek a rokonsággal.

Sajnos nagyon sok családban már letűnt hagyomány, hogy a közeli rokonok, unokatesók együtt töltsék az időt, pedig nem is érezhetnénk otthonosabban magunkat, mint szeretteink körében.

Mindenkinek akadnak olyan rokonai, akiket évente csak egyszer lát, pedig egyébként kiegyensúlyozott viszonyban élnek.

Jellemző módon a távolság okozza az akadályt, de ha akartok, akkor tudtok időt és energiát áldozni egymásra.

Érdemes legalább kettőre-háromra emelni az éves látogatások számát, egyszer te fogadd őket, egyszer pedig érkezz te vendégségbe.

Ha semmiképpen sem kivitelezhető a találkozás, akkor tartsátok interneten a kapcsolatot, ne hagyjátok elveszni az értékes rokoni szálakat.

Üljetek össze gyakrabban a barátokkal!

Karácsony tájékán nem csupán a családtagjainkra, rokonaikra tudunk több időt szánni, gyakran találkozunk a barátainkkal is, akikkel talán még önfeledtebben mulathatjuk az órákat.

Tény, hogy a karácsonyi összejöveteleknek van egy különleges, pótolhatatlan hangulata, de legalább ennyire kivételes lehet a többi alkalom is.

Akár körforgásszerűen, kéthetente, havonta (vagy, ahogy nektek kényelmes), megbeszélhettek egy időpontot, amikor a társaság egyik tagja fogadja a csapatot, így senkire sem hárul túl gyakran és nagy anyagi megterhelés. 

A közösen eltöltött időben biztosan jókat beszélgettek majd, de feldobhatjátok a hangulatot társasjátékokkal, kártyapartival, éppúgy, ahogy karácsonykor tennétek.

Rendezz szabadnapokat magadnak!

Ami jó eséllyel a leginkább hiányozni fog, az a lazítás és az édes semmittevés, de hidd el, ha túl sűrűn jutna rá idő, akkor nem értékelnéd ennyire az egészet.

Persze, ez sovány vigasz, a nagy hajtásban valószínűleg alig várod, mikor ülhetsz le újra nyugodtan. Sokan egyszerűen képtelenek évközben pihenni, hiszen tény és való, mindig van mit csinálni.

Meg kell tanulni a tudatos lazítást, például úgy, hogy nem azért veszel ki szabadnapot, hogy legyen időd a nagytakarításra.

Ha szabadságon vagy, esetleg egy egyszerű hétvége áll előtted, akkor igenis fordíts időt a pihenésre, csináld azt, ami jól esik, ami igazán feltölt.

Kapcsold ki a telefonodat, passzold le a csemetéket a nagyiknak (úgyis alig várják őket), olvass el egy jó könyvet és tudatosítsd magadban, hogy ez neked is jár.

Szánjatok időt kizárólag egymásra!

Bár karácsonykor a családé a főszerep, egész biztosan akadt olyan időszak, amikor csak és kizárólag egymásra koncentrálhattatok.

Nagyon fontos, hogy ez a közös örömszerzés mindig helyet kapjon a kapcsolatotokban, az évi egy alkalom erre nem elég.

Ha jó volt közösen filmet nézni, kettesben fürdeni, vacsorázni, akkor ne várjatok túl sokat a következő alkalomra.

Mindenki tudja úgy alakítani az életét, hogy az ilyen, igazán fontos dolgokra jusson ideje, hiszen nem csak rövidtávon, évekre előre is kamatoznak a romantikus pillanatok.

Az a legjobb, ha legalább hetente egyszer van módotok a közös lazításra, de ha két-háromhavonta néhány napra is el tudtok vonulni, akkor az igazán jót tesz majd a kapcsolatotoknak.

Lepjétek meg egymást ajándékokkal!

Még mindig a kapcsolatápolásnál tartunk, mert bár valószínűleg senkinek sem hiányzik a kényszeredett ötletelés, a meglepetéseket mindenki szereti.

Ne várd meg, hogy a kisebb ajándékokat céllal kelljen átadnod, születésnapon, évfordulón mindenki számít a meglepetésre.

Az apróságok azonban igazán szívet melengetőek, és nagyban elősegítik a köztetek levő harmóniát.

Ha meglátod a kedvenc csokiját a boltban, vagy találsz egy jó leárazást, akkor ne gondolkodj, szerezd be a vágyott darabot, és lepd meg vele!

Vidd el csak úgy moziba, vagy kabaréestre, ha pedig spórolnod kell, készítsd el az imádott süteményét, vagy örvendeztesd meg egy ágyba vitt reggelivel.

Már ezekkel az apróságokkal is visszacsempészheted a keresett karácsonyi hangulatot.

Mindig dekoráld ki a lakást!

Persze nem arról van szó, hogy egész évben karácsonyi dekoráció díszelegjen az összes helyiségben, de a különleges látványról a többi szezonban sem kell lemondanod.

Mindig aktualizálni lehet a lakás hangulatát, hiszen tavasszal jöhetnek a virágok, a húsvéti elemek, nyáron a gyógynövények, gyümölcsök, kagylók kerülhetnek a központba, ősszel pedig a levelek, tökök, betakarított termények.

Nem csupán karácsonykor lehet otthonos, különleges hangulatot teremteni a lakásban, szezonálisan váltogathatod a dekorációt.

Így mindig sokszínű látványt garantálhatsz, ráadásul a készülődés öröme, és a gyönyörködés lehetősége is abszolút adott lesz.

A három évszak pedig gyorsan eltelik, ősz végén már bátran készülődhetsz a kedvenc időszakodra…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást