Miért nem bírják egymást a nők?

Miért nem bírják egymást a nők?

Címlap / Életmód / Egészség / Miért nem bírják egymást a nők?

Attól a pillanattól, hogy a kislányok megszületnek, a társadalomnak máris számos elvárása van feléjük.

Már kiskortól kezdve a kislányoknak mindig bizonyos képpen kell kinézniük, viselkedniük és érezniük. Szépeknek, kecseseknek, csinosaknak, udvariasaknak és jólneveltnek kell lenniük. Ha valaki eltér a társadalom által elfogadottnak tartott sablontól, önértékelési és identitás gondjai lesznek, ez pedig az öngyűlölet és az alacsony önbecsülés forrása.

A nők amióta csak léteznek versenyeznek egymással, és aki az adott embercsoportban a legjobban megfelelet a kozkritériumoknak, elnyerte a hőn áhított férfit és a többi férfi elismerését is. A nők társadalmi szinten folyamatos versenyben vannak egymással, azonban a siker alapja általában szubjektív, mert a külső hitelesítés mások által történik, ezért nem biztos, hogy az a szebb és jobb nő, akit egy adott társaság annak tart.

De hogyan lehet megváltoztatni az emberek ízlését, hogy ne a szőkét, hanem a barnát és ne a vékony hanem a duci méretűt szeressék? Hány embert szükséges ahhoz meggyőzni, hogy mi legyen a szépségideál? Vajon az építőipari munkások, kamionsofőrök, a lelkész vagy a főnök ízlésére kell hallgatni? A nők hajlamosak azonnal letörni, ha az adott közegben nem kapják meg a megfelelő “értékelést”. Azonban érdemes mindvégig szem előtt tartani, hogy a szépség relatív, csak annak a véleményére adj, aki valóban fontos számodra.

Van azonban egy dolog, amit minden nő pontosan tud: ösztönösen tudják, hogy a szexuális kinézetnek hatalma van a férfiak felett. A nők megmagyarázhatatlan módon azonnal rájönnek, ha egy férfinak felkeltette figyelmét egy másik nő, azonnal érzik a “vetélytárs” jelenlétét, és addig nem érzik jól magukat a társaságukban, amíg nem ők a szebbek és vonzóbbak.

Sok nő akkor fogy le és válik szebbé, amikor a férje elhagyta őt egy másik nőért. A feleség indítéka ilyenkor nem maga a fogyás, hanem a “vetélytárs” legyőzése. Téves, de gyakori női felfogás, hogy a férfi azért szeret ki belőlük, mert nem elég szépek, pedig pusztán csak nagyobb önbecsülésre lenne szükségük, hogy kiegyensúlyozottak lehessenek. A nők tehát közvetve versenyeznek egymással, mert nem tanulták meg, hogyan ismerhetik fel belső vágyaikat, érzéseiket és nem tudnak túllátni a fizikai, kézzelfogható célokon. Innen fakad a nők minden viszálykodása. Ha sikerül ezen túltenniük magukat, a nők közt gyakran a legszorosabb barátságok alakulhatnak ki.

Amiért nem bírják egymást a nők:

1. A nők úgy érzik, biológiai szépségük vészesen telik, és könnyen helyettesíthetők egy szebb, fiatalabb nővel.
2. A nők úgy érzik, hogy más nők befolyásolhatják a párjuk hűségét.
3. A nők úgy vélik, hogy fizikumuk bizonyos fokig a szerencse és a genetika műve, és nem tehetnek róla, pedig rengeteget lehet javítani a külsőn kellő szépségápolással és tornával.
4. A nők hiszik, hogy más nők bevetették fizikai adottságaikat azért, hogy előre tudjanak lépni karrierjükben, az iskolában és egyéb rendszerben, mert a férfiak szépségük miatt tettek különbséget velük.
5. A nők úgy érzik, hogy a többi nőben nem lehet megbízni, mert túl sokat pletykálnak, kiforgatják a szavakat és hamisak.
6. A nők úgy érzik, hogy egy másik nő eltereli róluk a figyelmet.
7. A nők azzal, hogy vonzóbbak lesznek, pszichológiailag versenyképesebbnek érzik magukat a többi nőnél.
8. A nő tudatalatt úgy gondolja, hogy ha úgy néz ki, mint egy másik nő, akkor hasonlóan vonzó lesz és az emberek hasonló csodálattal fognak rá nézni.

Amin érdemes elgondolkozni:

1. Egy férfit nem állíthatsz meg attól, hogy egy másik nő szépségét csodálja, de ez nem jelenti, hogy hűtlen. Te tényleg úgy érzed, hogy az a nő sokkal értékesebb emberi lény csak azért, mert fizikailag vonzóbb?
2. Te több vagy a fizikai testednél. Milyen tehetséged, készséged van, amivel hozzájárulhatsz a társadalomhoz?
3. Nem tudod kontrollálni, hogy mások mit gondolnak rólad. Ha elfogadod az igazságot, hogy nem tudsz hatni más emberek gondolataira, akkor sikerül szabadon élned az életed, és többet tudsz megmutatni magadból belülről kifelé.
4. Soha ne versenyezz senkivel, csak saját magaddal.
5. Te vagy a világon a legfontosabb személy, aki tudomásul veszi a saját, egyedülálló szépségedet. Miért kell bárkinek is szeretnie és tisztelnie téged, amikor te magad szereted és tiszteled magad?
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást