4 mesés budapesti étterem, ahonnan árad a romantika

4 mesés budapesti étterem, ahonnan árad a romantika

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 mesés budapesti étterem, ahonnan árad a romantika

Időről-időre – ha engem kérdeztek, minél gyakrabban – nem árt a romantikát sem beiktatni a mindennapokba, hiszen ez az, ami életben tartja a tüzet, a szenvedélyt, a köteléket. Éppen ezért, összegyűjtöttem most néhány olyan budapesti éttermet, ahol tényleg mindig a romantikáé, a bensőséges, meghitt pillanatoké a főszerep – az év bármely napján!

Café Flore

A Hattyú utca 2.-es szám alatt egy igazi kis francia ékszerdoboz lapul meg, mely Tóth Flóra álomvilágát hivatott életre kelteni. A fiatal étteremtulajdonos lány hihetetlen lelkesedéssel mesélt nekem az üzletről, a filozófiájukról, és a kínálatról. Minden egyes gesztusából árad a szenvedély és a szeretet, mellyel vezeti a Café Flore-t, s ami átragad az üzletre, ezáltal pedig a vendégekre is.

Egy roppant családias hely, melyet átjár a francia sikk, a romantika, az élet és a finom ételek, italok élvezete. A kínálatukban megtalálható számos hagyományos francia különlegesség, sütemények, mint a Madeleine vagy a Tarte Tatin, illetve reggelik, mint Croque Madmoiselle, illetve pezsgők és crémant-ok, amik tökéletes alapul szolgálnak egy romantikus pezsgős reggelihez például! Természetesen ezek mellett többféle kávékülönlegeségekkel, reggeli finomságokkal és egyszerűbb ebédekkel is várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Ha mindez nem lenne elég, hamarosan az étterem közvetlen szomszédságában nyílni fog egy ajándékbolt, mely szintén Flóra tulajdonában áll, s melyben nagyon különleges ajándékdobozok lesznek fellelhetőek, mint például a tavaly Karácsonykor megálmodott Diótörő doboz, ami Flóráék által készített finomságokat, és apró meglepetés tárgyakat rejtett.

Tökéletes kiegészítésül szolgál majd tehát egy romantikus nap lezárásához, ha valami maradandó, kézzel fogható emlékkel szeretnénk távozni.

Vintage Garden

A pesti oldal egyik legromantikusabb helyszíne tagadhatatlanul a Dob utca 21.-es szám alatt található, melynek Muszula Tímea a megálmodója és tulajdonosa. A hely alapfilozófiájában tömény romantika lapul, hiszen Tímea a párjával közösen építette fel ezt a csodás birodalmat.

Az ötlet, hogy éttermet alapítsanak, abból indult, hogy a már meglévő virágüzletükben sok vendég szeretett elidőzni, így adva volt a lehetőség egy kávézó kialakításához, aminek a dekorációs alapjául a virágok szolgáltak volna.

Az ötlet azonban étteremmé nőtte ki magát, a romantikát kedvelők nagy örömére! Mind az időről-időre változó dekorációban, mind a kínálatban és a hely hangulatában tükröződik a szerelem, a szenvedély és szépség. A finom fogások és italok mellett az étteremben kialakított cukrászda is hozzájárul a tökéletesen édes élményhez, melyet akár magunkkal is vihetünk, hogy otthonunk nyugalmában folytathassuk a romantikázást!

A Vintage Garden-től nem messze található Timiék virágboltja is, a Laura Virág, ahol meglephetjük a kedvesünket egy csokor mesés virággal! A tökéletes trió, mely magában hordozza a romantika minden kellékét, és ami az év minden napján elérhető számunkra.

Émile

Szintén Buda egyik gyöngyszeme, ami az Orló utca 1. -es szám alatt található. Az impozáns helyszín tekintetében az Émile sokak szemében az exkluzivitást hivatott megtestesíteni, ami érdekes ellentéttel párosul, mikor a pasaréti villába lépvén roppant családias, baráti hangulat fogadja a vendégeket.

Ez az étterem a francia sikk tökéletes megtestesítője, ami egyszerre kifinomult és különleges, ugyanakkor közvetlen és szelíd. Ha a villa önmagában nem nyújtana kellő romantikát, a káprázatos kert, melyet tavasztól, egészen késő őszig csodálhatunk meg, minden bizonnyal ideális helyszínt biztosít a szerelmesek számára.

Az Émile kínálatában kizárólag különlegességek találhatók, amik időről-időre változnak, így egy-egy esemény alkalmával, mint például a Valentin nap is, egyedülálló menüsorral találkozhatunk. Olyan semmiségnek tűnő, azonban közel sem elhanyagolható szolgáltatások miatt kiemelkedő ez a helyszín, mint a gyermekek számára kialakított játékbirodalom – hiszen a szülőknek is jár a kikapcsolódás és a romantika –, a külön hölgyeknek, és külön uraknak szóló menüsor – mely természetesen felcserélhető –, vagy a pompás kerthelyiség.

Az Émile valóban tökéletes helyszín azok számára, akik romantikát keresnek és újdonságokra vágynak, egy kis sikkel fűszerezve.

Robinson

A Városligeti tó közvetlen szomszédságában található étterem már csak a helyszín tekintetében megtestesít mindent, ami romantika, de ha mindez nem lenne elég, mind a belső tér, mind a hangulat, és az ott dolgozók filozófiája érzékeltetni fogja velünk, hogy bizony a legjobb helyen járunk, ha romantikázni szeretnénk a kedvesünkkel!

Eme feltevésem pedig igazolásra is lelt, mikor a hely tulajdonosait megkértem, pár szóban ismertessék a Robinson filozófiáját, a szerelemhez fűződő viszonyukat, és a kínálatot. A válaszaikban kiemelt hangsúlyt kapott, hogy ők nem csak Valentin napon szeretnék a tökéletes helyszínt biztosítani a szerelmesek számára, hanem az év minden napján.

A szavaikból áradt a humor, a szenvedély és az elhivatottság, mellyel a Robinson-t vezetik. A hely kínálatában számtalan különleges és hagyományos étel és ital is fellelhető, így mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb fogásokat!

Amikor pedig jóllakottan, kellemes hangulatban, széles mosollyal az arcunkon távozunk, tökéletes zárásaként a romantikus napnak, sétálhatunk egy nagyot a gyönyörű Városligetben. Nincs mese, a Robinson tudja, mitől döglik a légy!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást