Mesekönyvet ír – az internetes közösség támogatja

Mesekönyvet ír – az internetes közösség támogatja

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mesekönyvet ír – az internetes közösség támogatja

Érdekes, édes-keserű történeteket hoz időnként az élet elénk. Ercsi történetéről még nem lehet tudni, hogy happy-end lesz-e, de az tény, hogy egy ideje jó sokan dolgoznak azon, hogy a kerekesszékes mesemondó lány élete álma valóra váljon.

Ercsi, vagyis Koncz Erika évek óta meséket ír gyerekeknek. Készített egy weboldalt, ahol össze is gyűjtötte az egyre sokasodó történeteket, mindenki örömére. Egy napon bekopogott egy kiadó, hogy kiadná a meséket, készült is kézirat, ami két éve ott porosodik a fiókban, hogy ha Ercsi összeszed 800 000 forintot, akkor azonnal nyomdába kerül a könyv. 

Erika nem mondott le az álmairól és szerencsére elindult egy Facebook-os ötletversenyen, hogy megszerezze azt a fránya pénzt. Azonban a Budapest Bank Valóra váltó pályázatán az Ercsi Mese nagyszerű terve is támogatás nélkül maradt. Az álmodozók általában nem pesszimisták, s Ercsi is azt remélte, hogy hamarosan rámosolyog a szerencse.

Álmok, csodák és mesék nélkül szegényebb lenne a világ. Ercsi sok éve kerekesszékben tölti mindennapjait, de annyira imádja a gyerekeket, hogy személyre szóló meséket ír mindenkinek. Szerencsére párja mindenben mellette áll, de a pénzt maguktól nem tudnák összeszedni.

Egy ideje azonban minden megváltozott, Ercsiről újságcikkek jelennek meg mostanában, a kiadók pedig újra olvassák meséit mostanában, mióta elindította a mesekönyv projektjét az indulj.be közösségi finanszírozási oldalán.

Egyre többen hisznek benne, hogy Ercsi álmai megvalósulhatnak az oldalnak a segítségével, s eddig mintegy százezer forint gyűlt össze azoktól, akik megismerték Ercsi történetét. A könyv megjelenéséhez mintegy 500.000 forintra lenne szükség, de folyamatosan jönnek a felajánlások. Volt aki szerkesztené, mások telefonos alkalmazást készítenének hozzá.

Ercsi hisz benne, hogy összejön a pénz és barátnőjével Bojtor Verabellával egy nagyszerű mesekönyvet adhatnak majd a gyerekek kezébe.

„Remélem, hogy az internet segítségével most rátalál az oldalamra egy csomó lelkes meserajongó, aki felismeri a tehetségem és módjában áll támogatni a kiadást. Minden támogatást szívesen fogadok, ami közelebb visz a könyvem kiadásához.” – mondja Ercsi a mesemondó lány.

„Hiszek benne, hogy vannak történetek, ami érdemesek a happy end-re, s az oldalon olvasható megjegyzések is ezt mutatják. Hihetetlen… a csodától egy karnyújtásnyira vagyunk. Szeretném, ha ti is részt vennétek ebben a csodában.” 

Több információt itt találhatsz : indulj.be/projektek/ercsimese-konyv

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást