Ilyen vagy, ha Mérleg vagy – A Mérleg jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Ilyen vagy, ha Mérleg vagy – A Mérleg jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ilyen vagy, ha Mérleg vagy – A Mérleg jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Az „Ilyen vagy, ha…” cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegy jó és rossz tulajdonságait egyaránt. Ha Mérleg vagy, ez az írás neked szól. Tarts velünk, és nézz szembe a negatív tulajdonságaiddal!

Hiú

Tökéletesen tisztában vagy vonzó megjelenéseddel. Annyira fontos számodra a külső, hogy az már hiúságként könyvelhető el nálad. Képes vagy akár órákig a tükör előtt állni. Addig nem hagyod el az otthonod, amíg minden apró részlet nem stimmel rajtad.

Igényled környezetedtől az elismerő pillantásokat és szavakat.

Szeretsz kitűnni a tömegből, szélsőséges esetekben magamutogató vagy, ami azonban kifejezetten előnyös is lehet, ha például színészi vagy táncos pályával kacérkodsz.

Döntésképtelen

Örökös bizonytalanság jellemez. Nem nagyon adódik olyan helyzet az életedben, amelyben külső segítség igénybevétele nélkül döntenél.

Ha egy ügyben mégis önálló döntést hozol, akkor azt hosszas mérlegelés után teszed, és akkor is megerősítésre vársz annak helyességét illetően.

A döntésekhez, illetve az elhatározásokhoz erő kell. Fő feladatod az életben, hogy ennek az erőnek a forrását megtaláld, és élj vele.

Befolyásolható

Nemcsak az a fontos számodra, hogy mások mit gondolnak rólad, hanem az is, hogy mások mit gondolnak egyáltalán bármiről. Döntésképtelenséged, bizonytalanságod miatt erősen függesz a környezetedben lévők nézőpontjától.

Nem szívesen foglalsz állást semmiben, kifejezetten kerülöd az ilyen helyzeteket, ezért is olyan könnyű téged befolyásolni.

Próbáld meg leküzdeni magadban az erős megfelelési kényszert! Ha ez sikerül, nagyobb önállóságra tehetsz szert, amivel együtt jár az önbizalmad növekedése is.

Hiszékeny

Különböző felmérések bizonyítják, hogy a nők sokkal hiszékenyebbek, mint a férfiak. És ha a nő ráadásul még Mérleg is…

Te vagy a reklámszakemberek, a füllentésre hajlamos férfiak, az évek óta fizetésemelést ígérgető főnökök és az utcai hittérítők álma.

Könnyű téged megvezetni, legyen szó akár munkahelyi, akár párkapcsolati, vagy más egyéb helyzetről. Hiszékenységed miatt sok csalódás érhet.

Lusta

Az „amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra” mondás nem tartozik a kedvenc gondolataid közé. A csapatmunkát előnyben részesíted, jelmondatod ugyanis az, hogy „a munkához úgy kell hozzáállni, hogy más is hozzáférjen”. Ennek ellenére, ha valamibe belekezdesz, azt lelkiismeretesen véghez is viszed.

Túlságosan kényelmes vagy, ezért gyakran előfordul, hogy az otthonodat, az irodádat, vagy akár mindkettőt a káosz uralja.

De aggodalomra semmi ok! Egy amerikai kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a lustaság a magas intelligenciaszint jele is lehet. 🙂

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást