Merész, de gyönyörű: így használd a pinket a lakásban!

Merész, de gyönyörű: így használd a pinket a lakásban!

Címlap / Otthon / Dekor / Merész, de gyönyörű: így használd a pinket a lakásban!

A pink egy elég karakteres és merész szín, és az is biztos, hogy nem való mindenkinek. De ha azt gondolod, hogy csak romantikus lányszobák vagy giccses Barbie-hálók színe lehet a pink, akkor nézd meg összeállításunkat – meg fogsz lepődni, mennyire jól mutat, ha ügyesen használod!

Romantikusan vagány hálószoba

A hálószoba az a terület a lakásban, ahol a legtöbben engednek a cukorkaszínek csábításának, hiszen itt mindenki örömmel látja a lágyabb színeket.

Nem kell azonban feltétlenül pasztell rózsában vagy halovány barackban gondolkodnod! A vagány, karakteres pink néhány kiegészítőn megjelenve karaktert ad a szobának, és modern, trendi, mégis lágy hangulatot teremt.

Mivel a hálóban a pihenésé a főszerep, érdemes a pinket lágy olajzölddel, fehérrel, kevés szürkével tompítani, így csak izgalmasabbá teszi az atmoszférát, de nem fogja uralni azt.

Hívogató nappali

A pink a nappaliban már egy fokkal merészebb választás, de egy tágas, világos szobában tökéletesen megállja a helyét, ha nem ijedsz meg a kicsit nőiesebb, finomabb enteriörtől.

Ebben a nagypolgári lakásban az egyébként ódon stílusú parkettát és a túlzó belmagasságot barátságossá szelídíti a pink, ami elfér akár nagyobb felületen is.

Persze nem biztos, hogy jó ötlet a teljes ülőgarnitúrát ebbe az árnyalatba borítani, de kisebb és nagyobb foltokban, a színksálán hozzá közel eső színekkel, krém színű háttér előtt élhető, szerethető, hívogató nappalit kapsz.

Modern köntösben

Ahogy az elején is mondtuk, a pink nem feltétlenül csak romantikus lehet – ebben a nappaliban például kifejezetten a modern, pop art hatást erősítették meg a vagány, kicsit krémes árnyalatú pinkkel.

A játékszabályok itt is hasonlóak: a hátteret, azaz a szoba legnagyobb részét uraló színt a világos, semleges árnyalatok közül válaszd meg, a kiegészítők pedig a pinkkel rokon színcsaládból kerüljenek ki.

Az orgonalila helyett azonban itt a narancs került párba a pinkkel, a végeredmény pedig magáért beszél.

Egy fiatal modern, szabad szellemű, a kortárs művészetekre fogékony, sikeres nőt tudunk ezen a kanapén elképzelni.

A fürdőbe nem mindenkinek való

A rózsaszín csempés fürdőszoba az Egyesült Államokban az ’50-es, ’60-as években olyan nagy divat volt, hogy mára mozgalmak szerveződtek azért, hogy ne minden pink fürdőszobát újítsanak fel, hiszen ez – egyesek szerint – az amerikai lakberendezési kultúra történelmének része.

A teljesen pink fürdő persze nem mindenki ízlésébe fér bele, egy picit mi is soknak érezzük, de vannak olyan modernebb irányok, amikkel el tudjuk képzelni a pinket a vizes helyiségekben is.

Ebben a fürdőben például egy mély szürkével teremtettek komolyabb hangulatot, a rossz emlékeket idéző sápadt rózsaszín helyett pedig a pink egy kicsit barackba hajló, korallos árnyalata jelent meg egy bútoron.

A barokkos tükörkeret és az agancsos törülközőtartó pedig egy kis kikacsintás: nem kell itt mindent komolyan venni.

Vidám színek az étkezőbe

A pinkben persze tagadhatatlanul van egy nagy adag játékosság, egy csepp komolytalanság is, és szerintünk kifejezetten bájos módja a használatának, ha ezt nem elnyomni akarod, hanem pont, hogy kiemeled, megmutatod.

Hasonlóan merész, vagány, bolondos színekkel társítva akár csak egy sarokban is játékos, kedves hangulatot teremthetsz, persze itt is ügyelve arra, hogy ne ess át a ló másik oldalára – az alapszínt itt is érdemes visszafogottan megválasztani.

Ott, ahol sok a természetes fény, ez a felállás még jobban mutat, de egy félárnyékos szobát is ragyogóbbá tehet ez a színösszeállítás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást