Ennyi időbe telik valójában, hogy nyárra jó formába hozd magad

Ennyi időbe telik valójában, hogy nyárra jó formába hozd magad

Címlap / Életmód / Egészség / Ennyi időbe telik valójában, hogy nyárra jó formába hozd magad

Nyilván a legjobb opció az lenne, ha egész évben sportolnál és egészségesen étkeznél, de az emberek jelentős része az őszi-téli szezonban ad magának egy kis kimenőt. Azaz karácsonykor annyit eszünk, amennyit szeretnénk, és a tésztát, vörösbort, gyorskaját sem vetjük meg.

Ezt persze hajlamosak vagyunk megbánni tavasszal, amikor már csak hónapok választanak el az első strandolós napunktól. Ennek ellenére általában a következő évben sem változtatunk a hozzáállásunkon. De jó ha tudod, van egy pont, amin túl már késő lesz elkezdeni az átalakulást!

Mennyi idő kell ahhoz, hogy látványos legyen a változás?

Egy szakértő, Moodi Dennaoui szerint fogyni gyorsan is lehet, de ez biztosan nem lesz egészséges, és semmiképp sem marad állandó. Úgy véli, mindenkinek érdemes lenne kicsit lassabb tempóban belekezdeni a változásba, és 6-12 hét alatt fokozatosan szigorítani az életvitelen.

Ha egyik napról a másikra vonod meg magadtól például a cukrot, biztos, hogy két nap után nagyon fog fájni a fejed, és egy héten belül feladod. Ha viszont szép lassan haladsz előre, és egyre inkább csökkented a cukorbevitelt, lényegesen kitartóbb leszel.

Életmódváltás
undrey/istockphoto.com

Egy másik szakértő, Ben Lucas szerint ahhoz, hogy sokkal jobb formába kerülj, legalább egy hónapra van szükséged, de talán még egy kicsit többre. Ez viszont azt jelenti, hogy tényleg oda kell tenned magad, el kell köteleződnöd az életmódváltás mellett, és nem szabad túlzásba esni a csalónapokkal sem.

Ha 4-5 hétig kitartó vagy, máris látni fogod a pozitív változást. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy hónap alatt leadhatsz 25 kilót, vagy kockás lehet a hasad, de tény, hogy sokkal fittebb és izmosabb lehetsz, és magabiztosabbá válsz a fürdőruhádban. Ha pedig még előbb kezded, azaz már márciusban, vagy legkésőbb áprilisban, és fokozatosan haladsz előre, nyár közepére szép változást érhetsz el.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást