A meggy és mák igazán ütős párost alkot!
Hozzávalók:
2 bögre Mrs. Baker máktöltelék (ez a töltelék cukrozott!) 1 bögre liszt 1 bögre tej 1 közepes tojás ½ sütőpor csipet só 1 citrom reszelt héja és leve 1 vaníliás cukor 1 teás kanál fahéj 10 dkg vajas margarin 40 dkg magozott meggy 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megmosott meggyet kimagozzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
A tésztához a vajas margarint kikeverjük a tojással. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Pici sót is teszünk bele. Fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. Lassan beledolgozzuk a tejet.
Az alaposan kikevert masszát sütőpapírozott tepsibe (20×30 cm-es) öntjük.
A meggyet egyenletesen eloszlatjuk a mákos massza tetején.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütemény.
Hidegen szeleteljük.