Csokoládés kávé
Főzz le egy adag eszpresszót, közben forralj fel egy fél csésze tejet, és keverj el benne egy kiskanál cukrozatlan kakaóport. Öntsd fel a kakaós tejjel a kávét, majd ízlés szerint ízesítsd cukorral, édesítőszerrel. Ha van tejhabosítód, akkor a kakaót kicsit fel is habosíthatod, mielőtt a kávéhoz öntöd.
Az ital tetejére tegyél pillecukrot, úgy, hogy előtte a gázláng fölött, villára tűzve kicsit megkaramellizálod. Vigyázz, hogy a villa ne melegedjen át, és azt is tartsd szem előtt, hogy a cukorka nagyon gyorsan pirulni kezd, ne égesd oda!
Végül ízlés szerint meglocsolhatod még csokiszósszal, sőt akár csokireszeléket is szórhatsz rá. Miért ne?
Az ital tetejére tegyél pillecukrot, úgy, hogy előtte a gázláng fölött, villára tűzve kicsit megkaramellizálod. Vigyázz, hogy a villa ne melegedjen át, és azt is tartsd szem előtt, hogy a cukorka nagyon gyorsan pirulni kezd, ne égesd oda!
Végül ízlés szerint meglocsolhatod még csokiszósszal, sőt akár csokireszeléket is szórhatsz rá. Miért ne?
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!