Ha hozzám hasonló vagy, te sem tudsz reggel elindulni kávé nélkül. Még rosszabb, hogy igazi édesszájúként annyi tejjel, cukorral és egyéb ízesítővel fogyasztom a forró italt, mintha desszertet reggeliznék. De ennyi jár, nem? Szerintem néha nyugodtan bűnözz ezekkel a finomságokkal!
1/5 Csokoládés kávé
Főzz le egy adag eszpresszót, közben forralj fel egy fél csésze tejet, és keverj el benne egy kiskanál cukrozatlan kakaóport. Öntsd fel a kakaós tejjel a kávét, majd ízlés szerint ízesítsd cukorral, édesítőszerrel. Ha van tejhabosítód, akkor a kakaót kicsit fel is habosíthatod, mielőtt a kávéhoz öntöd.
Az ital tetejére tegyél pillecukrot, úgy, hogy előtte a gázláng fölött, villára tűzve kicsit megkaramellizálod. Vigyázz, hogy a villa ne melegedjen át, és azt is tartsd szem előtt, hogy a cukorka nagyon gyorsan pirulni kezd, ne égesd oda!
Végül ízlés szerint meglocsolhatod még csokiszósszal, sőt akár csokireszeléket is szórhatsz rá. Miért ne?
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!