Mennyei étel különleges sütőtökből: Hokkaido kockák póréhagymával

Mennyei étel különleges sütőtökből: Hokkaido kockák póréhagymával

Címlap / Életmód / Receptek / Mennyei étel különleges sütőtökből: Hokkaido kockák póréhagymával

A Hokkaido tök egy nagyon finom sütőtök fajta. Gyönyörű, narancsos árnyalatú a héja. Intenzív, selymesen édes íze van. Szinte kéri, hogy készíts belőle valami nagyon finomat! Én sem tudtam ellenállni neki.

Hozzávalók:

  • 1 közepes Hokkaido tök
  • 1 fél póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dkg vaj

Elkészítés:

A tököt megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Meghámozzuk, majd felkockázzuk.

Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rászórjuk a felkarikázott póréhagymát.

Ha a hagyma már illatozik, hozzátesszük a sütőtök darabkákat. Együtt sütjük tovább. Picit megsózzuk. Vajjal gazdagítjuk az ételt.

10 perc alatt készen is van. Csak úgy magában is jó, de húsok mellé köretként is fogyaszthatod.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!