A Hokkaido tök egy nagyon finom sütőtök fajta. Gyönyörű, narancsos árnyalatú a héja. Intenzív, selymesen édes íze van. Szinte kéri, hogy készíts belőle valami nagyon finomat! Én sem tudtam ellenállni neki.
Hozzávalók:
- 1 közepes Hokkaido tök
- 1 fél póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A tököt megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Meghámozzuk, majd felkockázzuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rászórjuk a felkarikázott póréhagymát.
Ha a hagyma már illatozik, hozzátesszük a sütőtök darabkákat. Együtt sütjük tovább. Picit megsózzuk. Vajjal gazdagítjuk az ételt.
10 perc alatt készen is van. Csak úgy magában is jó, de húsok mellé köretként is fogyaszthatod.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!