Hamarosan elérkezik az egyik legnagyobb keresztény ünnep, a Húsvét. A Karácsonnyal ellenben szerencsére a tavaszi ünnepünk jóval egészségesebb lakomákat kínál, ha a hagyományos ételek között kutakodunk. Mind a sonka, mind a tojás, de még a húsleves és társaik is könnyedén beilleszthetők a legtöbb étrendbe. Ha mégis vágynál valami változatosságra, esetleg specifikusabb ételekre, amik ráadásul olcsón megvalósíthatók, akkor az alábbi menüsor biztosan elnyeri majd a tetszésed!
2/4 Almás-cékla saláta, sült csirkemell (1 adag)
Hozzávalók:
• 1 db közepes cékla,
• 1 db sárgarépa,
• 1 db közepes alma,
• 1 dl natúr joghurt,
• 1 csipetnyi só,
• ½ evőkanál olívaolaj,
• 15-20 dkg csirkemellfilé,
• só, bors, kókuszolaj a sütéshez.
Elkészítés: A zöldségeket és az almát meghámozzuk, majd lereszeljük vagy julienne-re vágjuk. Összekeverjük egy kevés olívaolajjal, és megsózzuk, majd hozzá keverjük a natúr joghurtot is. Alaposan elkeverjük, majd irány a hűtő! A hús szeletet akár előpácolhatjuk is, vagy frissen, sózva, borsozva forró kókuszolajon átsütjük. Érdemes kicsit kiklopfolni, ha nem szeretnénk, hogy a közepe rágós maradjon!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!