Aki elégedetlen a mellméretével nagyobb eséllyel lehet mellrákja

Aki elégedetlen a mellméretével nagyobb eséllyel lehet mellrákja

Címlap / Életmód / Egészség / Aki elégedetlen a mellméretével nagyobb eséllyel lehet mellrákja / 2. oldal

Az elmúlt években több közelebbi és távolabbi ismerősöm csináltatta meg a mellét, és nem egészségügyi okokból kifolyólag.

Mi lehet ennek a magyarázata?

Viren Swami szerint az, hogy az önvizsgálat puszta ténye nehezebb azoknak a nőknek, akik nem elégedettek a mellméretükkel. Ebből adódik, hogy a testképükkel sincsenek kibékülve. Azzal, hogy nem vizsgálják meg magukat, pont úgy tesznek, mintha nem néznének tükörbe. Egyszerűen elkerülik azokat a fájdalmas, rossz érzéseket, amiket saját testük látványa, megérintése okoz. 

 „A mell méretével kapcsolatos elégedetlenség negatív érzelmeket aktivál, például szégyent, ami miatt sok nőnek egyszerűbb elkerülnie az önvizsgálatot”

– teszi hozzá Swami.

A szakértők elárulták azt is, hogy a nők 10%-a a teszt alapján addig húzná az orvoshoz fordulást csomó észlelése esetén, ameddig csak lehet. Dacára annak, hogy tudják, minden nappal nagyobb kockázatnak teszik ki az egészségüket. 2% pedig azt is mondta, hogy valószínűleg egyáltalán nem fordulna orvoshoz akkor sem, ha a mellrák egyértelmű tüneteit tapasztalná magán. 

Swami úgy véli, minden alkalmat meg kell ragadnunk arra, hogy támogassuk a nőket az emlőtudatosságra, valamint az önvizsgálat fontosságára. Szerinte nagyon lényeges lenne, ha az emberek funkcionális szemmel, nem pedig pusztán esztétikai szempontból tekintenének a mellekre. Kétségtelenül ez lenne a helyes irány, de úgy tűnik, erre még várnunk kell, tekintve, hogy a legtöbb országban egyenesen a legnépszerűbb plasztikai beavatkozásnak számít a mellnagyobbítás. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»