A melírozott haj ápolása: a fodrász elárulja, mitől lesz szép és tartós

A melírozott haj ápolása: a fodrász elárulja, mitől lesz szép és tartós

Címlap / Stílus / Haj / A melírozott haj ápolása: a fodrász elárulja, mitől lesz szép és tartós

A szőkére melírozott haj esetében

Norbi szerint a szőkére melírozott hajnál arra kell figyelni, hogy megfelelően hidratáld. Erre használhatsz pakolást, kondicionálót is. Ha a hideg árnyalat a cél, akkor érdemes minden második mosásnál hamvasító sampont használni. Sajnos a legtöbb hamvasító sampon viszont szárítja a hajat, ezért használat után Norbi hidratáló pakolást javasol, amit hosszabb ideig hagyj a hajadon (ez lehet akár 30-60 perc is). 

Az idő letelte után figyelj arra, hogy alaposan kiöblítsd az anyagot, így nem nehezedik el tőle a hajad. Natúr vagy meleg szőke melíroknál érdemes színvédő sampont használni a szakember szerint. Léteznek kifejezetten meleg szőke árnyalatra készült samponok, amik arany pigmentekkel felfrissítik a színt, viszont nem hamvasítanak, így nem lesz ezüstös a végeredmény.

„Mivel a szőkített hajat könnyebben kiszárítja a nap és a klóros vagy sós víz, érdemes nyáron odafigyelni arra, hogy UV-védő terméket is használj, ha sokat tartózkodsz kint.”

– mondja Norbi.

Akár hideg, akár meleg színről beszélünk, érdemes 3-4 hetente újraszínezni a tincseket, még akkor is, ha a lenövés nem zavaró. Ezzel nem csak a hajszíned frissül fel, hanem a színezővel feltöltve ápoltabb és hidratáltabb hatást érhetsz el. 

Emilija Randjelovic/istockphoto.com

+1 tipp a fodrásztól: Ha otthon szeretnéd felfrissíteni a hajad színét, akkor Norbi szerint érdemes megkérni a fodrászodat, hogy adja meg a professzionális termékek arányának receptjét, amit a hajadra használhatsz.

Vásárolhatsz színező pakolásokat is, amiket 15-30 perces hatóidővel, törölközőszáraz hajra feltéve otthon is szuper eredményt érhetsz el. Ezek a termékek egy lépésben frissítik a hajszínt, hidratálnak és kezelhetőbbé teszik a tincseidet.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást