Életmód / Egészség / Lélek

Megtanít jól testbeszédet olvasni egy korábbi FBI ügynök

Minden üzenet

Az egykori FBI ügynök és testbeszéd szakértő Joe Navarro arról beszél egy vele készült videóban, hogy minden, amit a testünkkel teszünk, kezdve a testtartásunktól a ruházatunkig hordoz valamiféle üzenetet rólunk, és elemzőként ő ezt használta arra, hogy többet tudjon meg egy személyről nyomozói karrierje során.

Navarro 25 éven át volt különleges ügynök, ez alatt a legfőbb feladata az volt, hogy kémeket leplezzen le, amihez nem ritkán használta a testbeszéddel kapcsolatos ismereteit. Egy alkalommal például fülest kaptak egy kémről, aki amerikainak adja ki magát. A gyanúsítottról egy videó is készült, amin egy virágboltból jön ki – Navarro kollégái semmi érdekeset nem láttak rajta, neki viszont feltűnt, hogy a férfi nem a szár végénél, a virágot felfelé tartva viszi a csokrot, ahogyan a legtöbb amerikai tenné, hanem lefelé lógatva, a virág fejét a föld felé tartva, ahogyan a legtöbb kelet-európai teszi. A férfit bevitték kihallgatni, és Navarro azt kérdezte tőle:

„Akarja tudni, honnan tudtuk? A virág miatt.” A férfi ez után mindent bevallott.

Sok a téveszme

Az egykori ügynök azt is elmondja, sok téves hiedelem kering a testbeszédről: szerinte például a magunk előtt összezárt karok nem az elutasítást, inkább egyfajta önnyugtatást, biztonságérzet keresését jelentik. Ezt a mozdulatot nyilvánosan egyébként hajlamosabbak vagyunk elvégezni, mint amikor egymagunk vagyunk az otthonunkban.

Szintén nem ért egyet azzal, hogy az ajkak vagy az orr megérintése azt jelentené, hogy hazudunk, ahogyan az sem, ha a szemünkkel oldalra, felfelé nézünk. Ez utóbbi csak annyit árul el, hogy az illető gondolkodik valamin, akár egy válaszon, akár azt dolgozza fel, amit mondtunk neki, ám a válasza ettől még éppen úgy lehet igaz, vagy lehet hazugság is.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást