Árulkodó testbeszéd – 5 dolog, amit a lábainkkal üzenünk

Árulkodó testbeszéd – 5 dolog, amit a lábainkkal üzenünk

Címlap / Életmód / Lélek / Árulkodó testbeszéd – 5 dolog, amit a lábainkkal üzenünk

Rád figyelek!

A lábakat azért érdemes megfigyelni, mert könnyedén kiszúrhatjuk, hogy valakit valóban érdeklünk-e az alapján, hogy merre mutatnak a lábfejei. Ha ugyanis beszélgetés közben valaki teljes testtartásával felénk fordul, és a lábfejei is felénk néznek, akkor valóban figyel ránk és arra is, amit mondunk neki.

Ha nagyobb társaságban vagyunk, akkor ennek segítségével megfejthetjük azt is, hogy kiszemeltünket valóban mi érdekeljük-e. Ekkora társaságban az sem ritka, ha valaki egyik lábára helyezi a testsúlyát, és azzal a lábfejével mutat arra, aki iránt érdeklődik.

Egy beszélgetésnél ugyanígy információt kaphatunk arról is, ha valaki már távozna, véget vetne az eszmecserének: ilyen eseten ugyanis lábfeje a célra, azaz a kijáratot jelentő ajtóra fog mutatni.

Rejtett stressz

Azzal nagyon sokan tisztában vannak, hogy ha idegesek, és dobolnak az ujjaikkal, kapálózva gesztikulálnak, nyugtalan mozdulatokat tesznek a kezükkel, tördelik az ujjaikat vagy esetleg rágcsálják a kézfejüket, az mind árulkodhat arról, hogy éppen feszültek, idegesek.

Éppen ezért ezeket gyakran megpróbálják leplezni, és odafigyelnek a kezükre, elfeledkezve a lábaikról. Azonban a lábakkal sokkal kevesebben foglalkoznak, pedig az ezekkel való kapálózás, a lábfejek himbálása, rázogatása szintén a rejtett stressz árulkodó jele lehet.

Vita készül!

Van egy klasszikus vitázó testtartás, amelyet úgy hívnak, hogy az amerikai négyes.

Ilyenkor ülőhelyzetben úgy kulcsolja a lábát az a személy, aki vitára készül, hogy az egyik bokáját a másik lábának a térdére helyezi, kezével pedig gyakran megérinti a keresztbe tett lábának a combját. Ez a testhelyzet nem csak politikai viták esetén figyelhető meg, hanem bármilyen eszmecsere folytán: jó példa lehet rá egy családi összejövetel.

Ha valakit így látsz ülni, tudhatod, hogy nem ért egyet azzal, amit éppen hall, és bármelyik pillanatban meg is cáfolhatja saját érveivel a másik mondandóját.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást