Szerelem / Párkapcsolat

Megtalálták a szerelem képletét. Vajon tényleg működik?

Szakértők már hosszú ideje keresik a választ a kérdésre: létezik biztos módszer a rózsaszín ködös, pillangós szerelemre? Számos felmérés és kutatás után most úgy tűnik, hogy a válasz egy határozott igen, és a titok kulcsa 36 szimpla kérdésben rejlik. Egy amerikai lány viszont nem elégedett meg ennyivel; úgy döntött, ő maga jár utána a képlet működőképességének, az eredmény viszont még őt is meglepte.

Szerelmi teszt a ’90-es évekből

Az egész kutatás egy kísérlettel kezdődött, abban a reményben, hogy a végén sikerül két ismeretlen ember között fellobbantaniuk azt a bizonyos szikrát.

A résztvevők (akik korábban még sosem találkoztak egymással) kaptak maguk mellé egy párt, akivel aztán felváltva végig kellett menniük 36 kifejezetten személyes kérdésen.

A lezárás pedig magáért beszél: néma csendben, 4 percen át néztek egymás szemébe anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is félretekintettek volna.

És ennyi. Az eredmények alapján ez minden, amire szükséged lehet a szerelemhez.

A résztvevők egytől-egyig úgy érezték, hogy sokkal közelebb kerültek egymáshoz, sőt, egy páros fél év múlva már össze is házasodott!

2 ember, 36 kérdés

Ennek hatására Mandy, egy amerikai professzor tavaly nyáron eldöntötte, hogy élesben is leteszteli a szerelem formuláját.

Partnernek egy ismerősét kérte fel, akivel noha nem álltak annyira közel egymáshoz, de időnként megszerveztek egy-egy találkát (így kezdődnek a romantikus filmek is, nem?).

Persze a lány tudta, hogy a saját kísérlete nem felel meg teljesen az előző kritériumainak: először is, ők nem egy laboratóriumban ültek össze, hanem egy valamivel hangulatosabb bárban.

Másodszor pedig, valójában nem voltak vadidegenek.

Mégis, ennek ellenére, ahogy tesztelték a képletet, a kettejük közötti kapcsolat váratlanul különleges irányt vett.

Nincsenek titkok

Miközben fokozatosan haladtak az utolsó kérdésig, Mandy érdekes dolgot tapasztalt.

Olyasfajta intimitás kezdett el kibontakozni közöttük, amihez egyébként hosszú hónapokra és órákon át tartó beszélgetésekre van szükség.

Persze erről részben az tehetett, hogy olykor kényelmetlenebb kérdésekkel is találkoztak.

A lányt viszont meglepő módon nem az hozta zavarba, amikor a saját életéből osztott meg titkokat, hanem az, amikor a partneréről kellett véleményt formálnia.

Például a 28-as pontnál őszintén elárulták, mit találnak rendkívül vonzónak egymásban, de volt, hogy a másik fél pozitív tulajdonságait kellett összegyűjteniük.

Olvastad már?  Nem találod az igazit? Utánajártunk, miért kerül el a szerelem a csillagjegyed szerint

Végül pedig következett a 4 perces lezárás.

A szemkontaktus varázsereje

A páros úgy döntött, hogy ezúttal maximálisan betartja a játékszabályokat, és romantikus helyszínt választanak ki: kisétáltak egy hídhoz, hogy a nyári szellő kíséretében 4 percen át merüljenek el egymás tekintetében.

Mandy egyszerre érezte magát különleges hangulatban, és rendkívül sebezhetőnek.

Kicsit olyan volt az egész, mint amikor egy szót folyamatosan ismételgetni kezdesz, míg végül teljesen elveszti az értelmét…

Figyelték egymást, és mire a 4. perc végére értek, már biztos volt: olyan kapcsolat alakult ki közöttük, aminek korábban nyomát sem lehetett látni.

Happy End?

És hogy megválaszoljuk a benned is felmerülő kérdést: igen, Mandy és a férfi végül tényleg egymásba szerettek.

Ez pedig rengeteg embert elgondolkodtatott: lehet, hogy a szerelem nem is olyan bonyolult dolog, mint azt korábban hittük?

Előfordulhat, hogy valójában csak egy kis érdeklődésre és nyitottságra van szükség, hogy két ember között lángra kapjon a parázs és óriási tüzet lobbantson maga körül?

Mandy szerint náluk a szerelmet nem a közös vonásaik keltették életre, hanem valami egészen más; az, hogy őszintén megosztották egymással a legszemélyesebb érzéseiket is.

Néhány kérdés a 36-ból

  • Ha a világon bárkit választhatnál, kit hívnál meg vacsoravendégnek?
  • Szeretnél híres lenni? Hogyan?
  • Miért vagy a leghálásabb az életben?
  • Van olyasmi, amiről régóta álmodozol már, hogy egyszer megcsinálod? Miért nem csináltad még meg?
  • Mi életed legnagyobb teljesítménye?
  • Mennyire szoros és meghitt a kapcsolatod a családoddal? Szerinted boldogabb gyerekkorod volt, mint az emberek többségének?
  • Ha partnerednek közeli barátjává válnál, mondd el, mit kéne neki tudnia rólad!
  • Kigyullad a házad és benne minden tulajdonod. Kimentetted már a szeretteidet és háziállataidat, de már csak egyvalamiért tudsz visszarohanni, hogy kimentsd. Mi lenne az? Miért?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást