Meggyes-csokis habtorta – sütés nélkül

Meggyes-csokis habtorta – sütés nélkül

Címlap / Életmód / Receptek / Meggyes-csokis habtorta – sütés nélkül

A meggy az egyik legkedvesebb gyümölcsöm. Süteményeim gyakori szereplője. Most csokoládéval és vaníliás krémmel elegyítve alkot egy kiváló sütés nélkül készíthető desszertet.

Hozzávalók:

5 dl növényi habtejszín 2 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg étcsokoládé 2 evőkanál étolaj 20 dkg meggy 12 szem csokigolyó

Elkészítés:

A megtisztított meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.

Az étcsokoládét az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk.

Egy nagy tepsit sütőpapírral beborítunk. A királytorta formát, amiben a desszertet készítjük, a sütőpapírra fektetjük és kétszer körülrajzoljuk. A körülrajzolt formákra óvatosan olvadt csokit kenünk. Hűtőben vagy fagyasztóban megszilárdítjuk a csokit.

Egy király tortaformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy szélei túllógjanak annyira, hogy a kész desszertet majd beboríthassunk vele.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Belekeverjük a vaníliás cukrot.

A bélelt tortaforma közepét magozott meggyel kirakjuk. Rákanalazzuk a vaníliás hab egy harmadát. Néhány szem meggyet nyomkodunk bele.

Az egyik megdermedt csoki lapot óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, és a vaníliás habra fektetjük. A maradék hab felét ráterítjük, csoki golyókkal megszórjuk. A csokigolyókat a habba nyomkodjuk.

Most a másik dermesztett csokilap következik. A maradék hab, pár szem meggy, amit a habba nyomunk, és már készen is van ez a finom habtorta.

A lelógó folpackkal beborítjuk, és egy éjszakára behűtjük.

Tálaláskor a folpackot a sütőforma tetejéről lefejtjük. A torta formára illesztjük a tálat, amin majd tálalni szeretnénk a desszertet, s óvatosan ráborítjuk ezt gyümölcsös-habos csodát.

A folpackot leszedjük róla.

Szeletelve további meggyel díszítve kínáljuk meggyes-csokis habtortát.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!