A meggy az egyik legkedvesebb gyümölcsöm. Süteményeim gyakori szereplője. Most csokoládéval és vaníliás krémmel elegyítve alkot egy kiváló sütés nélkül készíthető desszertet.
Hozzávalók:
5 dl növényi habtejszín 2 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg étcsokoládé 2 evőkanál étolaj 20 dkg meggy 12 szem csokigolyó
Elkészítés:
A megtisztított meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Az étcsokoládét az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral beborítunk. A királytorta formát, amiben a desszertet készítjük, a sütőpapírra fektetjük és kétszer körülrajzoljuk. A körülrajzolt formákra óvatosan olvadt csokit kenünk. Hűtőben vagy fagyasztóban megszilárdítjuk a csokit.
Egy király tortaformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy szélei túllógjanak annyira, hogy a kész desszertet majd beboríthassunk vele.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Belekeverjük a vaníliás cukrot.
A bélelt tortaforma közepét magozott meggyel kirakjuk. Rákanalazzuk a vaníliás hab egy harmadát. Néhány szem meggyet nyomkodunk bele.
Az egyik megdermedt csoki lapot óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, és a vaníliás habra fektetjük. A maradék hab felét ráterítjük, csoki golyókkal megszórjuk. A csokigolyókat a habba nyomkodjuk.
Most a másik dermesztett csokilap következik. A maradék hab, pár szem meggy, amit a habba nyomunk, és már készen is van ez a finom habtorta.
A lelógó folpackkal beborítjuk, és egy éjszakára behűtjük.
Tálaláskor a folpackot a sütőforma tetejéről lefejtjük. A torta formára illesztjük a tálat, amin majd tálalni szeretnénk a desszertet, s óvatosan ráborítjuk ezt gyümölcsös-habos csodát.
A folpackot leszedjük róla.
Szeletelve további meggyel díszítve kínáljuk meggyes-csokis habtortát.