Meggyes clafoutis (tejes pite) recept

Meggyes clafoutis (tejes pite) recept

Címlap / Életmód / Receptek / Meggyes clafoutis (tejes pite) recept

Könnyű francia édesség, amely lényegében egy finom gyümölcsös tejes pite. Nyáron általában meggyből készítik, de bármilyen gyümölcsből megsüthető.

Hozzávalók 4 személyre:

– 300g cseresznye vagy meggy kimagozva
– 300ml tej
– 3 tojás
– 60g porcukor
– 60g sima liszt
– fél tasak sütőpor
– csipet só
– fél tasak vaníliacukor
– porcukor a tálaláshoz

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

2. Magozzuk ki a meggyet.

3. Vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű üveg tálat. 

4. Egy konyhai robotgéppel keverd habosra a tojásokat a cukorral. 

5. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a vaníliát, keverjük össze. 

6. Szitáljuk rá a lisztet és a sütőport és keverjük simára. 

7. Öntsük a tésztát a tepsibe, dobjuk rá a meggyeket a tetejére (magától elsüllyednek) és süssük 30-40 percig, amíg aranysárga nem lesz. Pihentessük tíz percig, szeleteljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk még langyosan.

VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!