Hozzávalók 4 személyre:
– 300g cseresznye vagy meggy kimagozva
– 300ml tej
– 3 tojás
– 60g porcukor
– 60g sima liszt
– fél tasak sütőpor
– csipet só
– fél tasak vaníliacukor
– porcukor a tálaláshoz
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Magozzuk ki a meggyet.
3. Vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű üveg tálat.
4. Egy konyhai robotgéppel keverd habosra a tojásokat a cukorral.
5. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a vaníliát, keverjük össze.
6. Szitáljuk rá a lisztet és a sütőport és keverjük simára.
7. Öntsük a tésztát a tepsibe, dobjuk rá a meggyeket a tetejére (magától elsüllyednek) és süssük 30-40 percig, amíg aranysárga nem lesz. Pihentessük tíz percig, szeleteljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk még langyosan.