Hogyan válaszd ki a megfelelő gyűrűméretet?

Hogyan válaszd ki a megfelelő gyűrűméretet?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan válaszd ki a megfelelő gyűrűméretet?

A tökéletes gyűrű kiválasztása már önmagában is nagy dilemma, akár eljegyzési gyűrűről van szó, akár karikagyűrűről. Ehhez még hozzájön a tökéletes méret kérdése, ami meglehetősen bonyolulttá teszi a válogatást. De vajon honnan tudhatjuk, hogy mekkora a megfelelő gyűrűméret, és hogyan érdemes mérni az ujjunkat? (x)

Többféle módszerrel érdemes megnézni

Első lépésként érdemes tisztázni, hogy milyen is a megfelelő gyűrűméret. Az ideális gyűrű nem túl szoros, nem szorítja az ujjat, de ettől függetlenül, amikor le szeretnénk venni, akkor nem csúszik le minden gond nélkül. Emellett kellemesen és finoman tapad az ujj bőréhez, de nem zavaróan. Az sem mindegy természetesen, hogy vastag vagy vékony típussal van-e dolgunk, mivel előbbiből egy mérettel általában nagyobb kell, míg az utóbbiból tökéletes a mért méret. 

Tehát a gyűrű méretét megállapíthatjuk úgy, hogy megmérjük az átmérőjét. Ennek a módszernek a lényege, hogy fogunk egy vonalzót, majd rátesszük a gyűrűt úgy, hogy könnyedén le tudjuk olvasni annak a belső átmérőjét. Ez általában egy kis érték lesz, amit meg kell szorozni Pí-vel, azaz 3,14-el. Ennek az eredménye fogja kiadni a számunkra megfelelő gyűrűméretet.

Például ha a karikagyűrű belső átmérője 17 milliméter, akkor ha azt megszorozzuk 3,14-gyel, akkor az eredmény 53,4. Természetesen ha megvan az érték, akkor érdemes átgondolni azt is, hogy mivel át kell húzni egy ízületen is, az mennyiben befolyásolja a méretet. Ha kiáll nagyon az ízület, akkor érdemes egy mérettel nagyobb mellett letenni a voksunkat.

A mérést természetesen végre lehet hajtani egy úgynevezett gyűrűmérővel is, ami rendkívül hasznos találmány. Ez egy olyan eszköz, amit rá kell húzni a gyűrűsujjadra, majd a megfelelő értékre állítani úgy, hogy az kényelmes legyen. Nagyon fontos, hogy ne legyen túl szoros, de túl laza sem. Nyugodtan próbáld ki, hogy kényelmesen le tudod-e húzni az ujjadról úgy, mintha egy karikagyűrű lenne.

Gyűrűméret meghatározása

Ha felkeltette az érdeklődésedet a gyűrűmérő, akkor azt megrendelheted jó áron a Gyűrűguru webáruházból, amit ingyenesen ki is szállítanak számodra. 

Milyen körülmények között mérjük az ujjunkat?

Van néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani, ha megfelelő méretű karikagyűrűt szeretnénk. Az egyik ilyen, hogy minden esetben átlagos időben mérjük az ujjunkat, mivel ha túl meleg van, akkor a szervezet vizet tart vissza, így az ujjunk akár két mérettel is vastagabb lehet. Ha pedig hidegben mérünk, akkor akár ugyanennyivel vékonyabb is lehet. Nagy hátránya, hogy ellentétes időjárásban vagy túl laza lesz, vagy túl szoros. 

Az sem mindegy, hogy melyik ujjunkra próbáljuk a gyűrűt, mert bár az esküvőig mind az eljegyzési gyűrű, mind a jegygyűrű a bal kéz gyűrűsujján kap helyet, az esküvői szertartás után átkerül a végleges helyére, a jobb kéz gyűrűsujjára.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!