Életmód / Receptek / Táplálkozás

Medvehagymás kenőkrém recept

Medvehagymás kenőkrém recept

Ha tehetjük, fogyasszuk a medvehagymát nyersen, így ízvilága és nem utolsó sorban ásványi anyag- és vitamintartalma is benne marad. Ismerj meg egy ínycsiklandó medvehagymás-túrós kenőkrémet, amit reggeliként vagy előételként is kínálhatsz.

Hozzávalók (4 személyre) 25 dkg túró 2 evőkanál vaj 1 csomó medvehagyma só, bors   Elkészítés Turmixgépben vagy botmixerrel az összes hozzávalót dolgozd péppé. Kenyérre kenve vagy palacsintába téve nagyon finom.

Tipp: Készíthetsz belőle egy új ételt is: főzz meg héjában néhány krumplit. Vágd mindegyiket félbe, kenj rá medvehagyma krémet, és szórj rá sajtot. Tedd olívaolajjal kikent hőálló edénybe, és sütőben süsd 180 fokon 15 percig.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást