Mediterrán tésztasaláta

Mediterrán tésztasaláta

Címlap / Életmód / Receptek / Mediterrán tésztasaláta

Az év bármely szakaszában elkészíthető. Annyira egyszerű, gyors az elkészítése és nagyon finom!

Ha szereted, adj hozzá fokhagymát is. Nyáron adhatunk hozzá friss leveleket, mint például bazSalikom, oregáno, kapor.

Hozzávalók:
– 1 csomag tészta – amilyen fomrájút és színűt csak akarsz
– articsóka
– friss apró édes paradicsom
– maréknyi olajbogyó, mag nélkül
– frissen őrölt piros- és fehérbors
– 0,5 kg feta sajt, felkockázva
– 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
– 1 kis csomag pirított fenyőmag, lehetőség szerint
– apróra vágott petrezselyem
– só

Az öntethez:

– 4 evőkanál borecet
– 12 evőkanál oliva olaj
– 1 teáskanál só
– 3/4 teáskanál fekete bors
– 1 gerezd fokhagyma, összezúzva

Elkészítése
Az öntet összetevőit jól keverjük össze.
A saláta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsünk rá annyi öntetet, amennyit ízlésünk megkíván.
Egy félédes fehérborral nagyszerű vacsora.
Figyelem, a friss parmezánsajt összehasonlíthatatlanul jobb, mint az apró szárított.

Jó étvágyat kívánunk!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást