Ezzel az eszközzel éveket fiatalodhatsz

Ezzel az eszközzel éveket fiatalodhatsz

Címlap / Stílus / Test / Ezzel az eszközzel éveket fiatalodhatsz

Gua Sha kő

A gua sha kő egy masszázseszköz, aminek segítségével stimulálhatjuk bőrünk működését. Az eredeti eszközök gyakran jáde vagy rózsakvarcból készülnek, de ma már számos más anyagból is megtalálhatjuk őket a piacon. Leggyakrabban az arcunkon szoktuk alkalmazni valamilyen olaj segítségével, arcfeszesítés céljából. A gua sha kő a megfelelő masszázstechnikával aktívan nyomást gyakorol a bőrre, hogy megszabaduljon a bőrünk alatt megbúvó nem kívánt méreganyagoktól és folyadékoktól. Számos tanulmány és kiterjedt kutatás született erről a masszázstechnikáról, amelyek alátámasztják a pozitív terápiás hatásait. Sok szempontból előnyös lehet, külsőleg és belsőleg is. Lenyűgöző eredményeket érhetünk el vele, amelyek közül most felsorolunk néhányat.

  1. Javítja a keringést, serkenti a sejtek anyagcseréjét
  2. Feszessé, rugalmasabbá teszi a bőrt
  3. Segíti a kollagéntermelést
  4. A bőr ragyogóbb, simább és fiatalabb lesz
  5. Csökkenti a mitesszereket és az eltömődött pórusokat
Nataliya Dmytrenko/istockphoto.com

Hogyan használjuk a gua sha-t?

Mielőtt elkezdenéd, tisztítsd le megfelelően az eszközt és az arcodat is. Ezután készítsd elő a bőröd például egy arcolajjal vagy balzsammal, amely eléggé gazdag formula ahhoz, hogy ne szívódjon fel azonnal. Tartsd a követ körülbelül 45 fokos szögben, így nem hoz létre felesleges súrlódást a bőrön. Míg a gua sha használatát általában biztonságosnak tartják, a lehetséges mellékhatások közé tartozik a fájdalom, a zúzódás és az enyhe elszíneződés. Ezek a mellékhatások akkor fordulhatnak elő, ha túl nagy nyomást fejtünk ki a bőrre, vagy ha ki van száradva a bőrfelület, ezért mindig ügyelj a helyes használatra. Az olajozás után a következő mozdulatsorokat 5-10-szer ismételd meg egy adott területen.

  1. Arc: Tarts ellen a kezeddel az orrtőnél és a szádnál az egyik kezeddel, majd a kő sima részével a fül felé használj egy határozott simító mozdulatot, egészen a hajtőig. Ha aktív pattanásaid vannak, csak a mellkasodon és a nyakadon dolgozz az eszközzel, ez segít fokozni a keringést és csökkenteni a gyulladást anélkül, hogy irritálná a pattanásokat.
  2. Homlok: A szemöldököd alatt enyhén támaszd meg az egyik kezed, a másik kezeddel pedig a szemöldöködtől a homlokodon át, a hajtőig húzd felfelé a gua sha követ.
  3. Szemkörnyék: A gyűrűsujjad segítségével fogd meg a szemzugod belső részét, tarts ellent, a másik kezeddel pedig a kő szív alakú részével húzd a külső szemzugod felé, majd a halántékon át a hajvonaladig.
  4. Áll és nyak: Az állad közepén az egyik kezeddel tarts ellent, a másik kezeddel a masszázskövet pedig az állad közepétől húzd végig egészen a fültövedig.
m.malinika/istockphoto.com

Milyen követ válasszunk?

A gua sha kő kiválasztásakor gyakran fontosabb a formája, mint az, hogy milyen anyagból készült. Ideális esetben a kő formája lapos, vékony, tompa,  és ívelt élekkel rendelkezik. Kezdőknek mindenképpen a szív alakút ajánlunk, de vásárlás előtt érdemes megfogni a kezünkbe, és az alapján választani, amit a legkényelmesebb a kezünkben tartani.

Irina Yusupova/istockphoto.com

Milyen gyakran használjuk?

A gua sha használatának gyakorisága attól függ, hogy mennyire érzékeny a bőröd, de ha ez nem jellemző a bőrödre, akkor akár napi kétszer is nyugodtan használhatod. Minél többet használod, annál látványosabb eredményt érhetsz el.

Ha te is bevezeted a gua sha használatát a mindennapjaidba, rövid időn belül látni fogod az eredményét. Nem csak a bőröd állapota javul majd láthatóan, de érzetre is nagyon kellemes ahogyan felpezsdül a bőr ezektől a masszázstechnikáktól. Nagyon jó napindító, de akár stresszlevezető relaxáló rutinná is válhat az estéid folyamán. 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!