Van egy szósz, amitől minden étel finomabb lesz

Van egy szósz, amitől minden étel finomabb lesz

Címlap / Életmód / Receptek / Van egy szósz, amitől minden étel finomabb lesz / 2. oldal

Eredetét homály fedi, és sokan vitatkoznak róla. Vannak, akik szerint egy washingtoni kínai büfében használták először, mások szerint Chicagóban, egy feketék lakta kerületben jelent meg és innen került át később DC-be. Utóbbi elméletre a washingtoniak jellemzően heves tagadással reagálnak.

Annyi bizonyos, hogy idővel a szósz alapanyaggá és a helyi büszkeség forrásává vált DC-ben. Hagyományosan a város számos megfizethető, elvihető ételeket kínáló helyéhez társult, különösen a történelmileg afroamerikai városrészekben.

Mambo szósz recept
ahirao_photo/istockphoto.com

Ha kíváncsi vagy, milyen is Washington legendás szósza, te is megpróbálkozhatsz otthon az elkészítésével

Hozzávalók: 170 gramm paradicsomsűrítmény, 2/3 csésze ketchup, 2/3 csésze kristálycukor, 1 csésze ananászlé, 1 csésze desztillált fehér ecet, 1 citrom leve, 1!4 csésze méz, 2 evőkanál szójaszósz, másfél evőkanál frissen reszelt gyömbér, 1 teáskanál cayenne bors.

Elkészítés: Az összetevőket tedd egy kis lábasba, keverd el, majd kezdd kezdd el főzni.

Amikor felforrt, tekerd le a lángot, és közepes hőfokon, időnként megkeverve főzd körülbelül 10 percig, amíg a szósz el nem kezd sűrűsödni. Ekkor vedd le a lábast a tűzhelyről és várj egy kicsit, amíg a szósz lehűl. Egy sűrű szűrőn keresztül öntsd át a szószt, hogy eltávolítsd belőle a nagyobb részeket, és krémes, tiszta állagot kapj. Felhasználásig tartsd a hűtőben.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást