A mályvacukor határozottan az élet apró örömei közé tartozik: édes, puha, és a baráti társaságokat is remekül össze tudja hozni egy sütögetés apropóján. Ezen kívül önmagában fogyasztva vagy egy kakaó, esetleg forró csoki tetejére halmozva is közkedvelt. A felhasználási módjai azonban bőven túlmutatnak ezeken a népszerű formákon, ami csak még több okot ad arra, hogy a legközelebbi bevásárlásod alkalmával a kosaradban landoljon belőle egy zacskó.
2/7 Megnyugtathatod vele a torkodat
Mindannyian jól tudjuk, mennyire kellemetlen tud lenni, amikor fáj vagy kapar a torkunk. Néha mást sem szeretnénk, csak egész nap kemény cukorkát szopogatni, de még ez sem mindig megnyugtató. Ilyenkor érdemes bevetned segítségként a mályvacukrot, ami nemcsak puha és lágy, de a benne található zselatinnak köszönhetően nagyon hasznos lehet a torok irritációjának csillapításában. Ha tehát legközelebb fájna a torkod, csak vegyél elő néhány szem mályvacukrot, és alaposan rágd meg, mielőtt lenyelnéd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!