VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1. Málna parfé
Hozzávalók
12 dkg cukor 1 dl víz 35 dkg friss vagy fagyasztott málna 35 dkg mascarpone sajt
Elkészítés
A cukrot és a vizet közepes tűzön hevítsd fel, és kevergesd, amíg a cukor feloldódik benne. Főzd 5 percig, majd vedd le a tűzhelyről.
A málnát pürésítsd össze, majd szűrd át a levét egy szitán. Keverd össze a pürét a kihűlt sziruppal, és egy óra hosszára tedd be a hűtőszekrénybe. Add hozzá a mascarponét, és keverd botmixerrel vagy turmixgépben simára. Kanalazd bele egy lapos, műanyag, fagyálló edénybe, és rakd be a mélyhűtőbe öt óra hosszára. Fogyasztás előtt fél órával vedd ki, hogy ne legyen túl fagyos, amikor poharakba szétosztod.
2. Panna cotta málnával
18 dkg málna 2 levél zselatin 4 dkg cukor ½ citrom leve
Az öntethez
½ vaníliarúd 1 ½ zselatin 1 dl tejszín (A tejszín felét natúr joghurttal pótolhatod.) 1 evőkanál méz
A cikk folytatódik, lapozz!