Málnás parfé, panna cotta és rétes

Címlap / Életmód / Receptek / Málnás parfé, panna cotta és rétes

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Három málnás édesség receptjét gyűjtöttük össze cikkünkben, hogy többféle változatban is élvezhesd a nyár édes zamatát.

1. Málna parfé

Hozzávalók

12 dkg cukor 1 dl víz 35 dkg friss vagy fagyasztott málna 35 dkg mascarpone sajt

Elkészítés

A cukrot és a vizet közepes tűzön hevítsd fel, és kevergesd, amíg a cukor feloldódik benne. Főzd 5 percig, majd vedd le a tűzhelyről. 

A málnát pürésítsd össze, majd szűrd át a levét egy szitán. Keverd össze a pürét a kihűlt sziruppal, és egy óra hosszára tedd be a hűtőszekrénybe. Add hozzá a mascarponét, és keverd botmixerrel vagy turmixgépben simára. Kanalazd bele egy lapos, műanyag, fagyálló edénybe, és rakd be a mélyhűtőbe öt óra hosszára. Fogyasztás előtt fél órával vedd ki, hogy ne legyen túl fagyos, amikor poharakba szétosztod.

2. Panna cotta málnával

18 dkg málna 2 levél zselatin 4 dkg cukor ½ citrom leve

Az öntethez

½ vaníliarúd  1 ½ zselatin 1 dl tejszín (A tejszín felét natúr joghurttal pótolhatod.) 1 evőkanál méz

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!