Ez a magyar divat! 7 hazai designer, akire érdemes odafigyelni

Ez a magyar divat! 7 hazai designer, akire érdemes odafigyelni

Címlap / Stílus / Divat / Ez a magyar divat! 7 hazai designer, akire érdemes odafigyelni

Nem vagy annyira képben, hogy kik alkotják a hazai designerek krémjét? Akkor érdemes ellátogatnod a Deák Ferenc utca 16. szám alatt nyílt 581 Designer Pop Up Store nevű üzletbe, ahol egy helyen csodálhatod meg a legismertebb magyar tervezők darabjait. De még mielőtt elindulnál, vegyük sorra, kik ők, mik a legismertebb márkák, és mit lehet tudni kreációikról!

Je Suis Belle

A márka legikonikusabb darabjai minden bizonnyal a KOMOD-dal közösen tervezett, formabontó alumíniumos őszi táskakollekcióhoz tartoznak.

Dévényi Dalma és Kiss Tibi duója Veszprémi Gabriellával kollaborálva alkotta meg ezeket a különleges és egyedi termékeket, melyeket a bevásárlószatyrok és az uzsonnás- és nejlonzacskók formai gegjei inspiráltak.

A bőr táskák alumíniummal vannak bevonva, gyűrött, töredezett felületük pedig még inkább extravagánsabbá teszik leendő viselőiket.

rekavago

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a London College of Fashion egyetemén végzett Vágó Réka ma Magyarország egyik legismertebb cipőtervezője.

Látásmódjára a frissesség és az egyszerűség jellemző, szívesen dolgozik kifinomult bőrökkel és vékony, szexi tűsarkakkal.

Előszeretettel rendelnek tőle lábbeliket ünnepi alkalmakra, főként esküvőkre, emellett pedig további kiegészítőket, főként táskákat is készít!

USE Unused

A 2004-ben Füzes Eszter, Juhász-Godena Attila és Tóth András által alapított USE Unused ma Magyarország legismertebb márkái közt szerepel, 2008 óta pedig az amerikai és az ázsiai piacon is számon tartják őket.

Az USE Unused elsősorban a táskáikról vált híressé, melyeket a biciklis kultúra és a városi életmód inspirált, főként bőrből és vászonból készültek, de csodálatos ruhákat is találhatsz a kínálatukban!

Dora Abodi

Az Abodi Dóra által 2010-ben alapított márka többek között abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy részt vehetett egy divatbemutatóval a London Fashion Weeken, továbbá számos sikert aratott már Ázsiában és az Európai Unióban egyaránt.

A termékek az extravagáns, mégis kifinomult luxus pret-a-porter vonalat képviselik, mely itthon még nem igazán elterjedt.

Az áruk védjegyei a különleges digitális nyomatok, a kézi hímzések, a geometrikus szabásvonalak és az egyedi, túlburjánzó látványvilág.

Hamerli

A régi, nagy gyökerekkel rendelkező márkát még Hamerli János alapította 1861-ben, tulajdonképpen akkor, amikor megteremtette ikonikus pécsi kesztyűgyárának alapjait.

A nagy vásárlói igényre való tekintettel hamar boltjai nyíltak Pécs mellett Budapesten és Bécsben is.

Tulajdonképpen a ma kapható, autentikus, minőségi bőrkesztyűk ennek a régi, virágzó üzletnek a hagyományait örökítik tovább a jelenkorra.

PeterMero

A Mérő Péter által alapított márka a hazai celebvilág nagy kedvence.

A népszerű márkát a megújulás, a magabiztosság, és a női nem tisztelete jellemzi, az egyedi ruhadarabok egyaránt biztosítják a hölgyek elegáns utcai, és protokolláris megjelenését.

Mi alig bírjuk levenni a szemünket ezekről a csodás kreációkról!

Tipton

A teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készített szemüvegkeretei által Tripton Zakariás óriási ismertségre tett szert.

Az általa kreált különleges szemüvegkeretek és tokok mind bakelitlemezből készültek, néhol márkáját viccesen a „kulturális szemét újrahasznosítójaként” emlegetik.

A cég számos nemzetközi díjat nyert, és hangos sikereket ért el, többek között ilyen szemüveget vásárolt magának Elton John is.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!