Egészség / Életmód / Lélek

Magad alatt vagy? 5 jel, hogy sokkal jobban vagy, mint gondolod

Magad alatt vagy? 5 jel, hogy sokkal jobban vagy, mint gondolod

Úgy érzed, az életed egy totális kudarc és bármibe fogsz, balul sül el? Mindannyiunkkal megesik, de megnyugtató a gondolat, hogy a kilátástalanság érzése csak ideiglenes. Néha valóban úgy tűnhet, hogy a sors szórakozik és kibabrál velünk, de ha belegondolunk pár kijózanító ténybe, ha Te éppen ezt a cikked olvasod, igazából olyan nagy tragédia nem történhetett. Ha úgy érzed, csak a te fejed gyülekeznek az esőfelhők, vegyél egy nagy lélegzeted és olvasd el az alábbi pozitív gondolatokat.

1. Az alapvető szükségleteid megvannak

Van munkád és befizetted a csekkeket, tehát van hol laknod? Remek! Esetleg nem fázol és nem is éhezel? Ha van elég ruhád és a következő étkezés nem élet-halál kérdése számodra, az egyenesen nagyszerű! Ha esetleg még arra is maradt pénzed a hónap végén, hogy vegyél magadnak egy csésze kávét, akkor már egészen biztosan nincs okod panaszra, hiszen statisztikailag jobban megy a szekered, mint a világ népességének 75 százalékának. Mi ez, ha nem egy sikertörténet?

2. Vannak, akik szeretnek

A családunkat nem választhatjuk meg, de ha a te famíliádban vannak olyanok, akikre számíthatsz, már szerencsésnek mondhatod magad.

Úgy érzed, kevés barátod van? Szerencsére ez egy olyan kérdés, amiben a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

Különben is azt mondják, hogy akinek túl sok barátja van, annak valójában egy sincs. Bőven elég néhány, vagy akár egyetlen igaz barát is, hogyha számíthatunk rá és tudjuk, hogy kitart mellettünk.

3. Van időd magadra

Lefogadom, hogy nem 16 órákat robotolsz egy bányában és nem kell a napod minden óráját azzal töltened, hogy a túlélésért harcolsz. Ez pedig azt jelenti, hogy legyen bármilyen hektikus is az életed, vagy stresszes a munkád, azért a nap végén otthon belefér egy kis szórakozás és kikapcsolódás. Már az is pihentető és megnyugtató lehet, hogyha veszel egy forró fürdőt és beteszed a kedvenc zenéd, vagy fogsz egy jó könyvet. Ha még belefér pár mécses és egy pohár bor is, az már kifejezetten luxus!

4. Már sok mindent túléltél a múltban

Ha összehasonlítod a mostani nehézséged azokkal, amikkel már egyszer az életed során szembe kellett nézned, lehet, hogy most nagyobb a kihívás, de azt sem szabad elfelejtened, hogy annak idején azokra a bizonyos nehézségekre is megoldhatatlan akadályként tekintettél és azóta még erősebbé és váltál.

Nem vagy ugyanaz az ember, aki akár csak egy éve is voltál. Azóta tanultál, fejlődtél és jobb eséllyel kerekedsz felül a gondokon, mint eddig az életedben bármikor.

Ha eddig mindent sikerült megoldanod, akkor most is így lesz.

5. Minden eszközöd megvan ahhoz, hogy összeszedd magad

Vannak hobbijaid, amiket élvezel, tudod, mi okoz neked örömet, hogy mit csinálj, ha beteg vagy, hogy kit hívj fel, ha összetört a szíved. Tudsz vigyázni magadra és van célod is, mégpedig az, hogy ne legyél magad alatt. Már annak a tudata is fontos, hogy a megoldást keresed. Akár jobb kapcsolatot szeretnél, esetleg tartalmasabb munkát, vagy az életed valami egyéb téren szeretnéd jobbá tenni, a lényeg, hogy egy meghatározott célért küzdesz.

Lehet, hogy most reményvesztettnek és kimerültnek érzed magad, de az álom ott van, legyen akármilyen messze is. A legboldogabb emberek nem készen kapták a sorsukat, hanem ideálisnak nem mondható helyzetekből hozták ki a legjobbat és kerekedtek felül a nehézségeken.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást