Íme a lista a legalacsonyabbtól a legmagasabb rezgésszintű ételekig

Íme a lista a legalacsonyabbtól a legmagasabb rezgésszintű ételekig

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Íme a lista a legalacsonyabbtól a legmagasabb rezgésszintű ételekig

Az energetikai világban, ami jelenleg is körbevesz minket, minden rendelkezik egyfajta rezgéssel. Ez egy skálán szemléltethető rendszer, mely megmutatja, hogy ki milyen tudatossági szinten áll. Ez a rendszer, viszont nem csak személyek, hanem akár ételek esetében is alkalmazható.

Ételek rezgésszintje

Ahhoz, hogy a későbbiekben te magad is meg tudd állapítani az ételek rezgésszintjét, előbb meg kell értened, hogy miként működik a rendszer. Ehhez pedig vissza kell térnünk először az emberekhez. A mi rezgésszintünk könnyen megállapítható. Pozitív energia, pozitív rezgést eredményez, amire mások is szívesen rácsatlakoznak. Kialakulhat egy olyan kollektív energiamező, melyben mindenki lubickolhat. Amikor pedig ebbe becsatlakozik egy alacsony rezgésszint, az negatív hatással lehet a többiekre is, vagyis mindenkinek gyengülni fognak az energiái. Viszont egy nagyon stabil, magas rezgésszint képes arra, hogy ezt figyelmen kívül hagyja.

Ugyebár függetlenül a rezgésszintünktől, mindenki táplálkozik, süt-főz a konyhában. Amikor pedig megérintjük az ételeket, kölcsönösen átadjuk egymás rezgéseit, csakhogy nyilvánvalóan, mi ezt túlnyomó részben. Tehát az ételek általános rezgéséhez, még becsatlakozik a mi sajátunk is. Ezért mondják, hogy érezhető, ha valaki belefőzte a szívét-lelkét az ételbe, merthogy érezhetően ízletesebbek a fogások is. Azonban a mi energiáinktól függetlenül, minden étel rendelkezik egy bizonyos rezgésszinttel, ami vagy emel téged, vagy ront az állapotodon.

ReMa/istockphoto.com

Alacsony rezgésszintű alapanyagok

Ebbe a csoportba tartoznak azok az ételek, melyek fogyasztása után a padlón érezzük magunkat, nem pedig feltöltve. Az evés lényege, hogy energiát nyerjünk belőle, no meg persze az élvezetek. Az alacsony rezgésszintű ételek, viszont még rövidtávon sem képesek remekelni, mert közvetlenül az elfogyasztásuk után, már jelentkezhetnek kellemetlen panaszok. Összegyűjtöttük neked a kritikusan alacsony rezgésszintű ételeket, melyeket legjobb elkerülni a jó energiaszint érdekében:

 • Előre csomagolt kekszek, chipsek, egyéb ropogtatnivalók
 • Szénsavas, cukros üdítők
 • Alkohol
 • Túl cukros édességek
 • Mesterséges édesítőszerek
 • Erős fűszerek
 • Kávé
 • Túlságosan olajos ételek
 • Rossz minőségű húsok, halak
 • Nem tiszta összetevőjű növényi tejek
 • Tartósított élelmiszerek
FreshSplash/istockphoto.com

Magas rezgésszintű ételek

Ahogy az egészséges és tudatos táplálkozás is vallja, nem hibázhatsz nagyot azokkal az ételekkel, melyeket a természetben találsz. Ez való igaz, merthogy ezek nem hiába lettek megteremtve az ember számára. Csakhogy az embernek ennél több kellett és felépült az élelmiszeripar, mely már a legkevésbé sem figyel arra, hogy adott ételekben milyen vitamin-és tápanyagforrás található. Ennek következtében pedig elkezdtük „mérgezni” magunkat, aminek pedig az energiaszintünk látta kárát.

Biztos megfigyelted már magadon, hogy egész másképp érzed magad a bőrödben, mikor magas rezgésszintű ételeket fogyasztasz. Még, ha nem is vagy tudatában, hogy melyek ezek, a tested érzi, mert kicsattan az energiától. Ezért jó, ha tudod, hogy a teljesítményed, de az alapvető életminőséged szempontjából sem mindegy, hogy mit juttatsz be a szervezetedbe. A magas rezgésszintű ételek olyan tökéletes energiával látnak el, mely produktívvá és ellenálhatatlanná tesznek téged, ezért már ma kezdd el ezek fogyasztását:

 • Gyakorlatilag az összes zöldség és gyümölcs nagyon magas rezgésszinttel rendelkezik, viszont próbálj minél kevésbé vegyszerezettet fogyasztani. Ha nincs lehetőséged otthoni termesztésre, akkor keress olyan lelőhelyet, ahol biztosan a lehető legkevesebb vegyszert használták fel a termesztés során. Ne feledd, hogy a hangzatos „bio” jelzés nem mindig jelent megbízható forrást.
 • Minőségi húsok, halak, ellenőrzött forrásból. Legjobb választás a háztáji,
 • Gabonák – ha nincs gluténérzékenységed, akkor a búza sem rossz választás, sőt számos felszívódási zavarnál akár megoldás is lehet. Azonban itt nem a szupermarketben, lefagyasztott pékáruk fogyasztására bíztatnánk. Sok esetben az egyéb adalékanyagok miatt alakul ki allergia, vagy érzékenység, ezért legjobb, ha otthon készíted el, vagy megbízható pékségből szerzed be a pékárudat.
 • Tiszta víz, merthogy ez mindennek az alapja, az egyik építőkövünk is. A lehető legjobbat tennéd a testeddel, ha szűrt, tiszta vizet fogyasztanál minden nap, megfelelő mennyiségben. Ezzel már önmagában emeled a rezgésszintedet.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!