Bizonyíték a földönkívüliek létezésére? Titkolt fényképet hoztak nyilvánosságra

Bizonyíték a földönkívüliek létezésére? Titkolt fényképet hoztak nyilvánosságra

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Bizonyíték a földönkívüliek létezésére? Titkolt fényképet hoztak nyilvánosságra

Roswell az a hely, amiről talán még azoknak is a földönkívüliek jutnak eszükbe, akik nem rajonganak az UFO-elméletekért. Az új-mexikói kisváros azonban évtizedek óta a konspirációs teóriák kedvenc helyszíne, és most egy újabb eseménnyel gazdagodott a helyi folklór.

A Roswell-rejtély

Roswell csendes kis város, ahol valószínűleg nem sok minden történt, ami a világ érdeklődésére nagyobb számot tarthatna, egészen 1947-ig. Ekkor a város külterületén egy ismeretlen tárgy zuhant le. A helyi hatóságok július 8-án hivatalosan is bejelentették, hogy egy csészealj zuhant le, és abban négy földönkívüli testét is megtalálták.

Másnapra azonban megérkezett az amerikai légierő, és mindent cáfolt: mindössze egy meteorológiai léggömb pottyant le, mondták, nincs itt semmi látnivaló.

A legalábbis különös eset természetesen az UFO-hívőket azóta sem hagyja nyugodni, és sokat, sokféleképpen próbáltak már bizonyítékot szerezni arra, hogy 1947-ben valóban földönkívüliek zuhantak az új-mexikói városka sivatagába.

Titkos fényképek a hagyaték között

Az UFO-mánia Roswell körül legutóbb idén februárban lángolt fel újra, amikor bejelentették: nyilvánosságra hoznak néhány olyan fényképet, ami állítólag bizonyíthatja a földönkívüliek létezését.

A Kodachrome diákon található képek állítólag Bernard Ray, olajfeltáró geológus tulajdonát képezték, aki dolgozott az állítólagos baleset helyszínén. Halála után felesége rendezgette a hagyatékát, amikor talált egy dobozt, benne családi fényképekkel. A doboz bélésében elrejtve azonban más is akadt: állítólag ezek a fotók bizonyíthatják a földönkívüliek létezését.

Nem mindenkit győztek meg

A képeken egy szürke, emberszerű, de jóval nagyobb fejű lény látszik. A képek végül Tom Carey UFO-kutató kezébe kerültek, rajta keresztül pedig több UFO-szakértő is megvizsgálta őket, mielőtt egy sajtótájékoztató keretében a nyilvánosság előtt is feltárták az eredményeiket.

Az biztos, hogy a fényképek nyilvánosságra hozása, valamint a hatalmas csinadrattával, hónapokkal korábban beharangozott sajtótájékoztató olaj volt az egyébként is évek óta UFO-lázban égő Roswell-re, de a fotók végül nem mindenkit győztek meg.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a legtöbb szakértő egy bizonyos diára fókuszált, és ezen találni is véltek valamit, ami egyesek szerint egy földönkívüli, de olyan vélemények is elhangzottak, melyek szerint a képeken látható alak leginkább egy gyermek múmiájára hasonlít, és semmiképpen sem jelenthet egyértelmű bizonyítékot arra, hogy Roswell-ben tényleg földönkívüliek zuhantak le.

Persze, ez felveti a kérdést, hogy vajon egy olajfeltáró geológus miért őrizget mumifikálódott, halott gyermekekről diafelvételeket egy doboz bélésébe rejtve, de úgy tűnik, ez a sztori kevesebbeket izgat.

Természetesen az igazi szkeptikusok azt is kétségbe vonják, hogy a képek egyáltalán eredetiek, és szerintük messziről bűzlik a geológus halála után váratlanul előkerülő, titkos fényképek története.

Az UFO-hívők szerint azonban mindez tökéletesen illik a képbe, és egy újabb láncszem került a Roswell-sztori megoldásába.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!