Léleksimogató gondolatok azoknak, akik a koronavírus miatt veszítették el a munkájukat

Léleksimogató gondolatok azoknak, akik a koronavírus miatt veszítették el a munkájukat

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Léleksimogató gondolatok azoknak, akik a koronavírus miatt veszítették el a munkájukat

Sajnos a munkanélküliség nőtte ki magát a legnagyobb világjárvánnyá. Talán most ez téged is érint. Nem arról van szó, hogy egyszerűen hazaküldtek és közben fizetnek valamennyicske pénzt, amíg újra kinyitnak, hanem kőkeményen felmondtak neked. Vagy talán a saját vállalkozásod rolóját kellett lehúznod. Abszolút megértünk téged és azt is, ha most emiatt világvége hangulatod van. Remélhetőleg ez a néhány gondolat egy kis felüdülést jelent majd számodra!

Bosszantó, hogy ilyen helyzetbe kerültél és önhibádon kívül elvesztetted a bevételi forrásodat. Nagyon nehéz ilyenkor pozitívan gondolkodni és azt remélni, lesz ez még jobb is – pedig hidd el, lesz! Nem vigasz, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben, mert az önmagában még nem oldja meg a problémáidat.

Tartsd szem előtt, mit nyertél!

Tedd egy kicsit félre azt, mit veszítettél és inkább gondolj arra: mit nyertél.

Igen, rossz, hogy elveszítetted a megélhetésedet és aggódsz a jövőd vagy a szeretteid miatt, de ugyanakkor értékes időt nyertél magadnak, amelyet a szeretteidre fordíthatsz vagy arra, hogy testileg és lelkileg feltöltődj.

Gondolj csak bele, mikor töltöttél utoljára minőségi időt a szeretteiddel vagy éppen önmagaddal? Idézd fel az elmúlt néhány hetet és ha levonod a munkahely elvesztése okozta stresszt és aggodalmat, mit éreztél még? Biztos történtek veled kellemes élmények is! Talán rég nem kaptál annyi szeretetet, jó szót és megértést, mint amennyit a mostani helyzet miatt. Meg kell próbálnod a pozitív élményeket szem előtt tartanod, hisz a koronavírus nemcsak elvett, hanem adott is! Nem a munkád határozza meg a belső értékeidet.

Te most is ugyanaz az értékes ember vagy, aki ezelőtt voltál, mielőtt elveszítetted a munkahelyedet, csak most kaptál egy kis kényszerpihenőt.

Emellett itt a lehetőség, hogy egy kicsit foglalkozz a hobbijaiddal, amelyekre rég nem volt időd vagy akár valami új dolgot tanulj, hogy még sokoldalúbb legyél, mire újra munkába állsz!

Jason Briscoe/unsplash.com

Lehetne rosszabb is!

Talán te csak a munkahelyedet veszítteted el, de akadnak olyan családosok is, ahol mindkét szülőnek felmondtak, vagy olyanok is, akik fedél nélkül maradtak, mert fel kellett adniuk az albérletüket és az egyik szülőhöz költözniük, de olyanok is akadnak, akiknek haza kellett vinniük a kórházból az idős rokonukat a helyhiány miatt.

Próbáld meg mérlegelni a helyzetedet: te „csak” a munkádat veszítetted el, mások az egészségüket, esetleg egy családtagjukat.

Kétségkívül az anyagi gondok nehezek, mert a számlák csak jönnek, a költségek nőnek és közben gondoskodnod kell a gyermekeidről, de tudatosítsd magadban, hogy a helyzet átmeneti és hamarosan újra munkába állhatsz!

Mindeközben pedig ne felejts el hálát adni, mert mindig van miért: örülj annak, ha a párod dolgozik, hogy a család jó egészségnek örvend. Most amúgy is az egészség a legfontosabb, hiszen az pótolhatatlan. Munka viszont lesz majd másik! 

Hamarosan újra szükség lesz rád!

Enyhítettek a szigorításokon, ami azt jelenti, ismét megnyitottak a boltok, az éttermek és a kávézók, ami természetesen azt is jelenti: munka is van. Ez pedig csak a kezdet, hiszen a kormány is azt ígérte: munkahelyeket teremt. Ha kétségeid is vannak az ígérettel kapcsolatban, gondolj arra, hogy az egész ország érdeke ennek a megvalósulása, hiszen ekképp állhat helyre a megtépázott gazdaságunk. 

Várj türelmesen és közben keresd a lehetőséget, hol lehet éppen rád, a te munkaerődre szükség!

Meglehet, a következő munkád nem álommunka lesz, de egyelőre örülni fogsz neki. Amikor megpályázod majd, ne azon járjon az eszed, hogy ugyanazt az egy munkát hányan fogják még rajtad kívül megpályázni. Nincs szükséged negatív hozzáállásra, csak és kizárólag pozitív forgatókönyvek kaphatnak helyet az elmédben! Mantrázd szépen magadnak, „Szükség van rám!”. Bízz a képességeidben, a jó sorsodban és minden rendben lesz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást