5 lélekfrissítő könyv márciusra – Bien válogatás

5 lélekfrissítő könyv márciusra – Bien válogatás

Címlap / Életmód / Egészség / 5 lélekfrissítő könyv márciusra – Bien válogatás

Olvasni jó, olvasni kikapcsolódás, olvasni feltöltődés. Nincs is jobb annál, mint amikor egy fáradt nap végén kinyitod a könyved, és percek alatt egy teljesen más világba repülhetsz el. Ha szeretsz olvasni, de úgy érzed, hogy sokkal többet kellene olvasnod, akkor most segítünk egy kicsit. Elindítjuk Bien könyvajánlónkat, amelyben hónapról hónapra szuper könyveket ajánlunk. Lássuk a márciusi válogatást, ahol a pszichológia, a lélek és az önfejlesztés témakörét jártuk körbe.

Braskó Csaba – Múzsa

Mindenki kerülhet olyan élethelyzetbe, amikor úgy érzi, hogy minden kilátástalan és semmi sem sikerül. A könyv főszereplője – Éva – pontosan ilyen helyzetben van, hiszen életének egyik területén sem talál igazi boldogságot.

Egy nap azonban bekövetkezik a fordulat, szóba elegyedik valakivel, ezek a beszélgetések pedig egyre inkább rádöbbentik arra, hogy mit kellene másképp csinálnia, mi az, amiben változnia kell és napról-napra egyre jobban megismeri önmagát.

Az ő életén keresztül bármilyen életszituációban is vagy, könnyen tudsz majd azonosulni az élet legapróbb és legnagyobb problémáival is – de vigyázz, ha egyszer elkezdted, nehéz lesz letenni!

Cameron Diaz – A hosszú élet könyve

Cameron Diaz 39 évesen írta meg A test könyve című művének második részét, ami rögtön a New York Times bestsellere lett.

Titka valószínűleg abban rejlik, hogy nem arról ír, hogy hogyan őrizd meg fiatalságod, hogyan küzdj hatékonyan a ráncok vagy az ősz hajszálak ellen, hanem egy egészen más szempontot boncolgat.

Kutatásokkal mutatja be azt, hogy mi megy végbe a testünkben az öregedés folyamatával, mennyiben különbözik ez a férfiaknál és a nőknél, illetve bebizonyítja, hogy a nevetésnek, a boldog, és szeretteinkkel töltött pillanatoknak milyen fontos szerepe van az életünk során.

Illés Sarolta – Goldspirit

Illés Sarolta könyve, a Goldspirit,  a csillagok, a jóslás, a tarot, a bolygók és az önismeret titkait vizsgálja. Sára, a könyv hősnője az élete során meghozott döntései szerint él, melyben három arkangyal van a segítségére.

A könyv egy szuper vasárnap délutánhoz vagy egy, a szabadban töltött pihenőnaphoz tökéletes választás, hiszen könnyed, mozgalmas, és igazán magával ragadó, szinte lehetetlen letenni.

Párkapcsolat, Budapest, Izlandi vulkánok és persze egy kis szerelem. Kell ennél több?

Meik Wiking – Hygee, A dán életérzés, amely boldoggá tesz

Dánia a világ legboldogabb országa. Talán azért, mert van egy Boldogságkutató Intézetük? Ez sejteti, hogy valamit tudhatnak, de még nem tudjuk igazán, hogy mi is lehet ez.

Az imént említett intézet igazgatója, a könyv írója azt állítja, hogy a titok maga a hygee. Micsoda? Nehéz egy kifejezést találni rá, úgyhogy inkább azt javasoljuk, hogy olvasd el a könyvet, amiben szuper tanácsokkal, konkrét példákkal, ötletekkel találkozhatsz, ami a boldogsághoz vezet.

Izgalmasan hangzik, ugye?

Gary Chapman – Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva

Lehet, hogy hallottál már a szeretetnyelv kifejezésről, amit a könyv írója, Gary Chapman vezetett be. Lényege, hogy a szeretetnyelv olyan, mint egy idegen nyelv, ha megtanulod, hogy hogyan tudsz kommunikálni a másikkal, akkor sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatotok.

A könyv elolvasásával betekintést nyerhetsz az öt szeretetnyelv mindegyikébe, amelyet a könyv segítségével akár a mindennapokban is alkalmazhatsz majd. Ezek az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást