Hol lehet kincseket találni? Íme a legjobb bolhapiacok

Hol lehet kincseket találni? Íme a legjobb bolhapiacok

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hol lehet kincseket találni? Íme a legjobb bolhapiacok

Imádsz órákig bóklászni különböző régi kincsek, mütyürök, érdekességek között? Rettentően fel tud villanyozni valami különleges, régi tárgy? Szereted a piacok hangulatát, és nem jössz zavarba, hogyha alkudozásra kerül a sor? Ha minderre a válaszod igen, akkor ez az összeállítás nagyon hasznos lesz a számodra, hiszen összegyűjtöttük neked Budapest legjobb bolhapiacait!

Ecseri piac

Ki ne ismerné ezt a méltán legendás, óriási bolhapiacot? Nagy valószínűséggel már mindenki hallott róla, és életében legalább egyszer már járt itt. Nem véletlenül!

A hangulat egészen egyedi: portékájuk felett alkudozó kincstulajdonosok, mindenféle korból származó bóvli és valóban értékes darabok, hétvégenként viszonylag több ember, a hidegebb napokon csontig hatoló fagy, mely ellen igazi gyógyír egy jó pálinka, egy halászlé, vagy akár egy fácánleves!

A római kori téglától kezdve az igazi porcelánritkaságokig itt minden előfordul; a régi lemezek, fényképek felett pedig mindenkinek érdemes elidőznie, hiszen a rabul ejtő retró-feeling ilyenkor páratlan tisztaságban tör rá az emberre!

PeCSa Bolhapiac

Kisebb, de családiasabb hangulatú piaccal van dolgunk, mely a szombati és a vasárnapi délelőttjeinket és kora délutánjainkat aranyozhatja be, ha rászánjuk az időt.

A belépő impozáns módon 150 forint, a színtérre toppanva pedig sokszínű, eklektikus választékkal találkozhatunk. A régi kinder-tojásos játékoktól kezdve a rádiókazettákon át régi, ámde alig használt klaviatúrákig mindent megvásárolhat itt az ember.

Háborús sisakok, több mint 50 éves evőeszközök, kétes eredetű ruhadarabok, ugyanakkor igazi fotókülönlegességek is vannak.

Az egyik vásárló például azt mesélte nekem, hogy anno eredeti Mai Manó fotókra bukkant itt!

Bolhapalota

A város közepén elhelyezkedő Ferenciek tere igazi kincses bányává avanzsálhat a ritkaságokra áhítozó ember számára, hiszen itt található a Bolhapalota elnevezésű önkiszolgáló bolhapiac.

Ennek érdekessége, hogy nem a klasszikus, szabadtéri piaccal van itt dolgunk, hanem zárt téri, polcos rendszerben működik a dolog, ahol egyaránt lehetünk eladók és vásárlók. 

A Bolhapalotában ugyanis könnyűszerrel bérelhetünk magunknak egy saját polcot, ahol kilomolásra szánt dolgainktól könnyen megszabadulhatunk. Hiszen ami számunkra megunt dolog, másnak igazi kincs lehet

Bakancsos utcai piac

Kissé kijjebb kell menned a belvárosból, egészen a 17. kerületbe, hogyha egy igazi autentikus bolhapiac-élményre vágysz, garantáltan lézengő turisták nélkül.

Ez a piac szerényebb kínálattal rendelkezik, mint például az Ecseri piac, hiszen itt nincsenek annyira drága portékák (porcelán például), azonban itt is rengeteg jópofa dolgot szerezhetsz be.

Földön lévő ponyvákon terül el például a számos oldschool fényképezőgép, esetleg írógép, régi mobiltelefonok, különböző alkatrészek, jópofa lim-lomok.

Ja, és ami van még: hihetetlen árusító fazonok, és finom ételek, ha másért nem, egy jó lángosért, és a hangulatért mindenképp érdemes ellátogatni!

Verseny utcai piac

A Dózsa György út felől megközelíthető piac szintén az alkudozás édes világába röpíthet téged!

Itt is a szemfüleseknek áll a világ, a rengeteg kacat között ugyanis roppant érdekes és értékes dolgok is felbukkanhatnak időnként, például régi technikai eszközök, szép tálak és csodálatos üveg edények.

Azért persze ha egy értékesebb tárgyra ruháznál be, előtte mindenképpen kérd ki egy szakértő véleményét

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást