Egészség / Életmód / Lélek

Legyél te is balerina!

Legyél te is balerina!

Kecses mozdulatok, gyönyörű alkat, tütü és balerinacipő. Ezek a dolgok jutnak eszünkbe erről a táncformáról. Klasszikus és magával ragadó, de emellett miért is érdemes művelnünk ezt a mozgásformát?

Klasszikus balett

A balett az a mozgásforma, amely a drámai cselekményt és az érzelmeket a test mozgásával, a mimikával és a zenével fejezi ki. Az ismert alapmozdulatok az udvari táncokból alakultak ki. A kecses és szép mozdulatsorok elsajátítása azonban korántsem egyszerű, hiszen nem csupán nagy akaraterőre és kitartásra, de nagyon sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy valaki ügyes táncossá váljon.

A klasszikus balett már négyéves kortól elkezdhető, azonban csak nyolcéves kortól ajánlják a rendszeres órákat, mivel a mozdulatok hatására egyes csontok eldeformálódhatnak a fejlődés során. Csupán akkor érdemes elkezdeni ilyen fiatalon a balettet, ha valaki profi táncos szeretne lenni, azonban, ha csak hobbi szinten szeretnénk űzni, akkor szinte bárki bármikor elkezdheti, hiszen már számos olyan tánciskola van, aki szívesen beavat bárkit a balett rejtelmeibe.

A balett előnye, hogy fejleszti a pontosságot, a kitartást és az egyensúlyérzéket is. A állandó testre való összpontosítás pedig az önbizalmat is pozitív irányba fejleszti. Hátrányaként említendő, hogy sokaknál gerinc-, illetve ínszalagproblémákat okoz.

Kardiobalett

A klasszikus balett előnyei mellett nem csupán a zsírégetést, az alakformálást és a szálkásítást, hanem az állóképességünket és a koordinációs képességünket is megnövelhetjük ezzel a szexi mozgásformával, ráadásul pár hét alatt a testtartásunk is sokat javul. Alapja a balettben is megtalálható mozdulatsorok, azonban ezeket sokkal intenzívebb formában alkalmazzák a táncosok. Szinte bárki elkezdheti, kortól és testsúlytól függetlenül. Tehát ha egy egyben klasszikus és energikus, valamint egy formáló és csoportos mozgást szeretnél végezni, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a kardióbalettet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást