Sokkal otthonosabb így a terasz: a legtrendibb kültéri szőnyegek

Sokkal otthonosabb így a terasz: a legtrendibb kültéri szőnyegek

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Sokkal otthonosabb így a terasz: a legtrendibb kültéri szőnyegek

Ha azt mondják, szőnyeg, tipikusan mindenkinek a benti padlótakarókra asszociál, de miért is ne lehetne a teraszt vagy az erkélyt feldobni egy stílusos kültéri szőnyeggel? Otthonosabbá teszik a külső teret, vidám színeket csempésznek a mindennapokba és nagyon praktikusak tudnak lenni. Összeállításunkban a legtrendibb kültéri szőnyegek közül válogattunk.

Megmondom őszintén, amikor kertes házba költöztünk, nem is gondoltam a kinti teraszra és az egész külső fertályra, mert fontosabb volt az, hogy bent minden bútor és kiegészítő meglegyen. Aztán ahogy teltek a hónapok, rájöttem, hogy a külső körlet is ugyanolyan fontos, hiszen amikor kinéztem a teraszajtón, én sem akartam a kopár padlóburkolatot nézni. Fel kellett valamivel dobjam a követ, és rájöttem, egy kültéri szőnyeg mennyire praktikus is tud lenni.

Ezek a szőnyegek például direkt olyan anyagokból készülnek, hogy bírják a kinti időjárás okozta viszontagságokat. Szuper előnyük, hogy hamar megszáradnak, ha esetleg víz éri őket, és nem penészednek be vagy éppen nem színeződnek el az esővíz következtében. Aztán ott van még az is, hogy nagyon jól elfedik a kinti kő vagy padló repedezéseit és sérüléseit, egy szóval ápolnak és eltakarnak. A harmadik nagyon pozitív tulajdonságuk, hogy a teraszra kilépve rájuk léphetünk akár mezítláb is, hiszen a napsütötte forró talajt és hidegebb idő esetén a lehűlt követ is tökéletesen takarják. Ez volt az a döntő szempont, amiért kinti szőnyegek beszerzésére adtam a fejem, hiszen két kisgyermekem van, akiknél ez korántsem elhanyagolható szempont. Sokat játszanak és krétáznak a teraszon; miért is ne tehetnék ezt úgy meg, hogy valami fix és puha fedés van alattuk? Mindezt úgy, hogy akár egy egyszínű, nem túl változatos színvilágú teraszt is kitűnően feldobnak a kinti szőnyegek!

Lássuk, melyek az idei év legtrendibb kültéri szőnyegei:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/7
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!