Ötcsillagos terasz inspirációk, amiket te is kialakíthatsz szerényebb költségvetésből

Ötcsillagos terasz inspirációk, amiket te is kialakíthatsz szerényebb költségvetésből

Címlap / Otthon / Ötcsillagos terasz inspirációk, amiket te is kialakíthatsz szerényebb költségvetésből

Ahhoz, hogy kényelmes, hangulatos és nem utolsósorban funkcionális teraszunk legyen, nem feltétlenül kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. A kültéri bútorok ára elég borsos, pedig tökéletes ülőhelyet alakíthatunk ki úgy is, ha raklapra helyezünk párnákat vagy egy szivacsot, amire varrunk egy huzatot. Pár strapabíró zöldnövény vagy cserepes virág sem hiányozhat, illetve egy asztal, amire az italunkat tesszük. Egy kis festékkel a teraszod falait a saját stílusod színére festheted, a kellemes hangulatot pedig remekül megadja pár gyertya, mécses vagy fényfüzér. A komforthoz nem kell más, mint pár jópofa kispárna, egy puha takaró, mű-báránybőr és már kész is a pinterestre illő enteriőr. Ha nem tudod, milyen a stílusod, vagy hogy mi állna jól a teraszodnak, íme tíz ötcsillagos kültéri inspiráció, amit szerényebb költségvetésből is kialakíthatsz.

Minimál elegancia

A fekete szín minden helyiségben elegánsan mutat, teraszon mégis kevesen használják, pedig a hatás lenyűgöző.

A fa padló, a puha párnák és a futtatott zöld növény ellensúlyozza a sötét szín keménységét és az összhatás így meleg és otthonos.

 

Sivatagi oázis

A fekete dizájn kagylószékek remekül illeszkednek a terasz különleges, meleg hangulatába.

A terrakotta kaspóba ültetett, magas kaktuszok és a kellemes földszínekből itt-ott elővillanó narancs árnyalatok Amerika sivatagos tájait idézik stílusosan.

 

Sikkes kényelem

Ahol van lehetőség arra, hogy függönyt tegyünk fel a teraszon, mindenképpen ajánlott, mert nemcsak a napsugarak ellen véd, hanem egyből sokkal otthonosabbá is teszi a helyiséget, mintha az a lakás szerves része lenne.

A szőnyeg szintén így működik, így a sok fa, a mécsesek és a textilek igazán lakályossá teszik ezt a stílusos teraszt.

 

Nőies báj

A fehér színpaletta a fekete kiegészítőkkel rideg hatást is kelthetne, azonban remekül áll neki a sok kedves, rószaszín virág.

Érdekes megoldás, hogy a függöny a falon fekszik, ezzel légiessé téve a teret.

A szövött szőnyeg, a szőrme és a papír lámpások barátságossá varázsolják ezt a bájos teraszt, ahol bárki szívesen olvasna vagy kávézna.

 

Stílusos monokróm

A geometrikus minták évek óta uralják a lakberendezést, ami nem csoda, hiszen használatuk izgalmassá és stílusossá tesz minden helyiséget.

A fekete fehér csíkos szőnyeg és a rombuszmintás párnák szigorúságát a mennyezetre függesztett lengőkanapé fa kerete és a meleg terrakotta cserepek oldják fel.

 

Tündéri pompa

Ez a fantasztikus terasz egy igazán csajos enteriőr, amit főleg a kiegészítők tesznek bájossá és otthonossá.

A meleg fényű gyertyák, mécsesek és fényfüzér kellemes hangulatot varázsolnak, a virágok színei pedig megtörik a fehérséget.

Az eleganciát az arany vázák és mécsestartók csempészik be az összhatásba.

 

Natúr elegancia

Ezen a teraszon a természetes anyagok használata biztosítja az hívogatóan idilli hangulatot.

A beton padlózat fel sem tűnik, mert a fa bútorok, a függöny és a makramé dísz, illetve a puha párnák és zöld növények natúr szépségükben uralják a terepet.

A plafonról nem hiányozhat az égősor, ami este olyan hangulatot áraszt, mintha egy barátságos, kültéri szórakozóhelyen lennénk.

 

Luxus a szabadban

Mintha egy luxusszálloda kertjében járnánk, ahova a spa nyílik.

Nemcsak a kagylófotelekben lehet hintázni, még az asztal is a mennyezetről lóg.

A fekete és fehér szín dominál, amit kellemesen lágyítanak meg a fa bútorok, a szövött szőnyeg és a természetes len anyagból készült nagy párnák.

 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást