Ebben az életévben van a legtöbb kapcsolatunk – Te már túlvagy rajta?

Ebben az életévben van a legtöbb kapcsolatunk – Te már túlvagy rajta?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ebben az életévben van a legtöbb kapcsolatunk – Te már túlvagy rajta?

Én ezen a téren kicsit maradi vagyok, egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan kalandban volt részem, ami csak egy-egy alkalomra szólt. Ráadásul ezek a „kapcsolatok” sem úgy indultak, hogy alkalmi légyottok lesznek, de végül mégis ennyiben maradtak. Amikor pedig – legalábbis az új kutatás alapján – a legtöbb kapcsolatomnak kellett volna lennie, már éppen anyuka lettem. 

Mikor vagyunk a leginkább lazák, ha egyéjszakás kalandokról van szó?

A HUD App megbízásából, egy 2000 amerikai részvételével végzett felmérésben megvizsgálták, hogyan viszonyulunk az alkalmi kapcsolatokhoz eltérő életkorokban. Kiderült, hogy a legtöbben úgy nyilatkoztak, 27 évesen volt a legtöbb olyan kapcsolatuk, ami nem bizonyult hosszú távúnak – vagy azért, mert eleve nem is indult annak, vagy azért, mert nem találkoztak az igények.

Ez az életkor lényegében teljesen érthető, hiszen ekkor már igyekszünk megtalálni a nagy Őt, és próbálunk a lehetséges jelölteknek esélyt adni.

Közben viszont arra is törekszünk, hogy ne pazaroljuk az időt olyanokra, akikről érezzük, hogy nem lesznek valódi férj-jelöltek. Mindeközben ott van a teljes szabadságérzet, annak a tudata, hogy legalább kapcsolati téren bármit megtehetünk. Felnőttek vagyunk, de fiatalok, mikor, ha nem most?

Érdekesség viszont, hogy a megkérdezettek 64%-a nem tett pontot az alkalmi kapcsolatok végére ebben a korban. Sokan úgy nyilatkoztak, hogy továbbra is érdeklődőek és nyitottak maradtak az ilyen, kötöttségeket nem igénylő kalandok iránt. 

A válaszadók kitértek arra is, hogy utálják, ha a dolgok bonyolódnak és zavarossá válnak, jobban szeretik előre tisztázni, ki, mit vár a légyottól. Ugyanakkor a megkérdezettek 22%-ának fontos volt, hogy megismerjék azokat az embereket, akikkel kapcsolatba kerülnek, lehetőleg még azelőtt, hogy a testiség is szóba kerül. Utóbbi a válaszadók 52%-ának volt lényeges. Arról viszont nem szólt az elemzés, hogy pontosan mit értenek az emberek „alaposabb” ismertség alatt.

dusanpetkovic/istockphoto.com

Kikkel bújunk ágyba szívesen?

A megkérdezett amerikaiaknak is nagyon lényeges a kémia. Olyannyira, hogy 69% csak akkor enged a csábításnak, ha azonnal érzi a kémiát. Ezek után már nem csoda, hogy 77% nyilatkozott úgy, számára alapvető a szexuális kompatibilitás nem csak az egyéjszakás kalandokban, hanem a párkapcsolatokban is. Ugyanakkor érdekes, hogy 49% szerint egyformán fontos a megjelenés és a kisugárzás. Csupán 23% mondta, hogy egyedül a külsőt nézi az alkalmi kalandok során.

Amit pedig fokozottan figyelünk a másikon: a mosoly 62%-nak, a testalkat 60%-nak, a szemek pedig 59%-nak mondanak igazán sokat. 

Romantika ide, vagy oda, mégis csak lényeges az udvariasság. 75% nyilatkozott úgy, hogy fontosnak tartja, udvarias és figyelmes legyen a partnere akkor is, ha csak egyéjszakás kalandot tervez vele. Ennyien mondták azt is, hogy a kommunikáció ugyancsak nagyon lényeges. Érdekes, hogy ilyen téma kapcsán az erkölcsösségről is szó esett, de a megkérdezettek 21%-a szerint lényeges, hogy ezen a téren a partner hasonló elveket valljon. 

A felmérésből kiderült az is, hogy nem mindenki gondolja az egyéjszakás kalandokat annak, ami végül lesz belőle. 66% nyilatkozott úgy, hogy szívesen folytatta volna az alkalmi kalandot, ha a másik fél is nyitott lett volna rá – függetlenül attól, hogy 27 éves, vagy éppen idősebb korában volt a legtöbb alkalmi kapcsolata. 

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!