Kikapcsolódás / Utazás

Az 5+1 legszebb vár Magyarországon, amit egyszer élőben is látnod kell

Az 5+1 legszebb vár Magyarországon, amit  egyszer élőben is látnod kell

Sárospatak

Érdemes az 500 forintos papírpénz hátulján látható sárospataki várat élőben is megcsodálni, hiszen az épületegyüttes és az azt körülvevő varázslatos vidék igazán magával ragadó. A várkastélyt és a város erődítéseit Perényi Péter építette a 16. században, majd a későbbiekben Lorántffy Zsuzsanna hozományaként Rákóczi-birtok lett a terület.

Hétvégi programnak kitűnő, hiszen a környéken számos látnivaló, múzeum, emlékház, és isteni ételeket kínáló csárda van. Bővebb információt itt találsz.

Sárospataki vár
Sárospataki vár

Regéc

A regéci vár jelenleg kissé leharcolt állapotban van, de épp nemrégiben indultak meg a felújítási munkálatok. Ettől függetlenül azonban látogatható, és ki ne szeretné megnézni azt a helyet, ahonnan a kilátás leírhatatlanul szép?

A várat 1298-ban említik először a dokumentumok, azóta számos tulajdonosváltást élt meg, de talán arról a legismertebb, hogy II. Rákóczi Ferenc itt töltötte gyermekkorát. A közelben található a sárospataki vár is, így egy csapásra két legyet is lehet akár ütni a kirándulás alkalmával. További információt ide kattintva találsz.

Csókakő

A Székesfehérvártól nem messze található Csókakő községben található az ottaniak nagy büszkesége, a csókakői vár. Állapotát tekintve egyre szebb, hiszen az elmúlt években számos részét felújították.

A vár az Árpád-korban épült, és sokáig a török hódoltság alá tartozott. 

A környezet nagyon barátságos, a hegytetőről pedig gyönyörű kilátás nyílik az elterülő vidékre. Tökéletes úti cél akár egy romantikus kirándulásra is, hiszen a környéken lehetőségetek van finomabbnál finomabb borokat is megkóstolni. Itt találsz bővebb információt.

Csókakő vára
Csókakő vára

Eger

Az egri vár az egyik legnagyobb, legszebb, és legismertebb a magyar várak közül.

A Dobó István Vármúzeum érdekes gyűjteménnyel várja a látogatókat, ahol sok mindent megtudhatunk a török kori csatákról, a vár lábánál pedig Gárdonyi Géza házát is meglátogathatjuk. 

Mindemellett maga a város is remek programlehetőségeket kínál: isteni borok, éttermek és fürdők várják a látogatókat.

A kiránduláshoz itt találsz meg minden szükséges infót.

Eger vára
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást