A 7 legszebb ázsiai úti cél

A 7 legszebb ázsiai úti cél

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A 7 legszebb ázsiai úti cél

Ázsia a világ legnagyobb kontinense, otthona a föld néhány leglátványosabb helyének – kezdve az ókori templomoktól az egzotikus szigetekig.

Mongólia

Érintetlenségével, hatalmas magasságaival úgy tartják, bolygónk legmagányosabb földrésze, és egyike az utolsó érintetlenül maradt ázsiai utazási céloknak. A világ tizenkilencedik legnagyobb állama, a közép-ázsiai fennsíkon fekszik, mintegy 1,5 millió km2 területen.
A hatalmas ország mindössze 2,9 millió embernek ad otthont, amelynek 40%-a a fővárosban, Ulánbátorban él. Az ország földrajza változatos és gyönyörű. Ázsia legnagyobb sivatagi területe, a Góbi-sivatag terül el déli részén, míg északi és nyugati részén hatalmas hegyvonulatai vannak. Zord telek (-40°C) és forró nyarak (30°C) jellemzik éghajlatát. Hihetetlen, de Mongóliában több ló él, mint ember, közel 3 millió.

Thaiföld

Több millió turista nem tévedhet, hisz Thaiföld a világ egyik legszebb uticélja nemcsak természeti szépségei miatt, hanem az emberek vendégszeretete és gazdag kultúrája miatt.
Az egzotikus, buja szigeteket csodálatos kék vizek veszik körül. Kiváló hely a búvárkodásra, tengeri sportokra és egy varázslatos nyaralásra. A thai kultúra régi és gazdag, buddhista templomaik világszerte híresek. A thai konyhaművészetet az aromák és különleges fűszerezés jellemzi (chili, citromfű, kókusztej).

Tibet

A világ tetejének is nevezik, átlagos magassága 4900 méter. A hegyvidéki területek fölé büszkén tornyosul a Himalája, ettől még varázslatosabb a táj. Tibet egy igazán spirituális hely, talán itt van a legközelebb a természet és a vallás. A hihetetlen tibeti kolostorok tökéletesen illeszkednek a fennséges környezetbe.
Tibetben található a föld legmagasabb pontja, a Mount Everest (8848 m), amely a nepáli határon található. Híres továbbá csodálatos türkiz hegyi tavairól is. Tibet története a hetedik században kezdődik, amikor Songtsan Gampo megalapította a tibeti birodalmat. Ma Tibet Kína autonóm területe.

Angkor, Kambodzsa

A Kambodzsában található Angkor egy látványos vallási komplexum, a világ legnagyobb vallási épületeit találhatjuk itt, az Angkor Wat-ot. A templom 1113 és 1150 közt épül, II Suryavarman halotti templomaként – nyugat felé orientált, a halál szimbolikus irányába.
Angkor romjai közt körülbelül 1000 templom található, mintegy 3000 négyzetkilométeren – ez volt a legnagyobb iparosodás előtti város a világon, közel egymillió ember élt itt. Elképesztő, csodálatos szépségével és lélegzetelállító építészetével az egyik legnagyobb ázsiai látványosság.

Maldív-szigetek

Ázsia gyöngyszemei a Maldív-szivetek. Azurkék, tündöklő szineivel, az Indiai-óceán közepén található. A földi mennyországnak is tartják, nászutasok, búvárok, szörfösök és nyaralók bűvöletére. A táj buja, egzotikus és hihetetlenül szép.
A legtöbb korallsziget lakatlan. A világ legkisebb országa (298 km2), átlagos talajszintje 1,5m tengerszint feletti magasság. Sajnos a globális felmelegedés és a tengerszint növekedése miatt a Maldív-szigetek előbb-utóbb eltűnnek a világ térképéről…

A Kínai Nagy Fal

De még mennyire nagy! Ez az egyik legnagyobb építmény a világon, kihagyhatatlan a Kínába látogatók számára. Erődítmény gyanánt építették az ötödik században.
Az ország táját körbehatárolja, átvezet sivatagokon, hegyeken és réteken. Mintegy 6400 km hosszú, de összes mellékágával együtt 8851 km.

Srí Lanka

Egzotikus strandjaival, zöld-tea ültetvényeivel, trópusi erdeivel Ázsia egyik legcsodálatosabb helye.
Ez a szigetország Indiától mintegy 31 km-re délre található. Buja tea-ültetvényei káprázatos látványt nyújtanak (ceyloni tea).

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást