A 3 legnehezebben kezelhető anyóstípus

A 3 legnehezebben kezelhető anyóstípus

Címlap / Életmód / Egészség / A 3 legnehezebben kezelhető anyóstípus

Az egyik legnehezebb dolog a világon elnyerni az anyósunk szimpátiáját. Vannak kifejezetten nehezen kezelhető típusok, ám a megfelelő hozzállással őket is meg lehet békíteni.

A mindenbe beleszóló

A kedves mama mindenbe beleüti az orrát? Igencsak bosszantó tud lenni, amikor az anyósod beleszól mindenbe, mondván, ő úgyis jobban tudja. Csak ő tudja, hogyan kell megfőzni a fia kedvenc ételét, nála jobban senki sem ismeri a háztartási fortélyokat és nem rejti véka alá, ha szerinte valamit nem jól csinálsz.

Márpedig szerinte semmit nem csinálsz jól, ezért könnyen az idegeidre mehet a viselkedése. Meglehet, hogy csupán merő jóindulatból osztogatja a kéretlen tanácsokat, ám az is előfordulhat, hogy direkt piszkálódásnak szánja a mondandóját. Vele kapcsolatban az a legnagyobb veszély, hogy egyszercsak elszakad a cérna és valóságos szitokáradatot zúdíthasz rá.

Sajnos ez a típus komoly problémákat tud okozni a párkapcsolatodban, ám nem lehetetlen kezelni a helyzetet. Amennyibben nem értesz egyet vele valamiben, kedvesen, de határozottan add a tudtára, hogy neked is megvannak a saját jól bejáratott szokásaid, amikhez szeretnél is hű maradni. Mondd el neki azt is, hogy most már te élsz egy háztartásban a fiával, így most már ti ketten határozzátok meg az életetek kisebb-nagyobb szabályait. Valószínű, hogy nem fognak neki a tetszeni a szavaid és némi sértődés lesz a válasz, de ennyit muszáj bevállalnod a saját érdeketekben.

A mintaanya

Ezzel az anyóstípussal az a legnagyobb gond, hogy a párod felnőtt korában is az ő kicsi fia marad, akire nem képes önálló, független emberként tekinteni. Az pedig, hogy egy másik nő legyeskedik a fia körül és pont az ő szerepére pályázik, egyenesen ijesztő félelemmel tölti el.

Retteg attól, hogy elveszed tőle a szeme fényét és akkor már nem ő lesz a legfontosabb személy az életében. Lehet, hogy még a párod is erősíti benne ezeket az érzéseket, azáltal, hogy még felnőtt létére is az anyukája takarít, mos és főz helyette, mert az olyan kényelmes. Így nem csoda, ha sokszor hívatlanul betoppan hozzátok és kéretlenül elvégez minden teendőt, ami valójában a te asztalod lenne. 

Tudd, hogy a fiával kapcsolatos elengedési problémáit nem neked kell megoldanod, ezt neki kell elrendeznie magában. A te feladatod mindössze annyi, hogy finoman közlöd vele a szabályaidat és próbálod megértetni vele, hogy az élet természetes rendje, hogy előbb-utóbb a gyerekek felnőttek lesznek és kirepülnek a családi fészekből. Attól, hogy a fia közös életet kezd veled, nem azt jelenti, hogy ő már nem lesz fontos személy az életében.

A házsártos

Valamiért már a kezdetektől fogva nem szimpatizál veled, holott semmivel nem ártottál neki. Megbékélt azzal, hogy te vagy a menyjelöltje, nincs haragban veled, de valamiért mégsem lát szívesen a fia mellett. Valószínűleg csak annyi a baja, hogy semmivel nem lehet elnyerni a tetszését.

Ha össze akartok házasodni, az a baj, ha meg nem tervezitek a kapcsolatotok hivatalossá tételét, akkor meg az nem tetszik neki. Egyfajta kiábrándultsággal fűszerezett, savanyú pesszimizmus jellemzi az egész mentalitását. 

Úgy próbálhatsz meg a kegyeibe férkőzni, ha optimistán közelítesz hozzá. Képzeld kicsit magad a helyébe, lehet, hogy nyomós oka van a negatív viselkedésének. Ám ne vidd túlzásba az empátiát, mert ezzel csak tovább növeled a keserűségét. Inkább őrizd meg a pozitív életszemléletedet vele szemben, így nem fog kellemetlen perceket okozni neked és a párodnak.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!