5 óriási hiba, amit fiatal felnőttkorban mindannyian elkövetünk

5 óriási hiba, amit fiatal felnőttkorban mindannyian elkövetünk

Címlap / Életmód / Egészség / 5 óriási hiba, amit fiatal felnőttkorban mindannyian elkövetünk / 2. oldal

Nem szánunk elég időt szeretteinkre

Fiatalon – kevés kivételtől eltekintve – természetesnek vesszük, hogy szeretteink velünk vannak. Leginkább távol akarunk kerülni tőlük, hogy önállóságunkat tesztelhessük, ám ennek a természetes leválásnak sokszor érzelmi ridegség a vége.

Ebben nem csupán a kamaszok hibásak, gyakran a szülők sem tudják megfelelően kezelni az új körülményeket, de az biztos, hogy mindkét fél megissza a levét a törődés hiányának. Bár sokan olyan szerencsések, hogy ebben a korban szüleik még nem kifejezetten idősek, a gyermekvállalás időpontjának kitolódása már érezteti hatását.

A húszas években járó fiatalok szülei nemegyszer az ötvenet, hatvanat tapossák, márpedig ehhez az időponthoz bár nem törvényszerűen, de sokszor csatlakoznak betegségek, sajnálatos esetben komoly problémák. Ha most nem töltünk elég időt szeretteinkkel, később örökre bánni fogjuk a melléfogást.

Anya lánya ölelés
istockphoto

Nem teszünk félre eleget

A nem túl bizakodó előrejelzések szerint a mai fiataloknak már egyáltalán nem lesz nyugdíjuk, míg az egyébként pozitív kilátásokban bízók is úgy vélik, hogy a kapott összeg a minimumra sem lesz feltétlenül elég. Nem túl kecsegtetőek a jövőre vetített képek, sokan, de nem elegen ráeszméltek már arra, hogy egyszerűen muszáj félretenni.

Fiatal felnőttként még nagyon távolinak tűnik a nyugdíjas időszak, és nem csoda, hogy sokan képtelenek spórolni, hiszen az alacsony fizetésekből egyébként is hónapról hónapra tengődnek. Fontos lenne azonban felhívni a figyelmet minél több csatornán arra, hogy nem lehet elég korán elkezdeni takarékoskodni. A nyugdíjpénztárakat az állam aktuálisan támogatja, kamatokkal és adó visszaigénylési lehetőséggel egyaránt, így a fiatalon meghozott, tudatos döntés hosszú távon rengeteget segíthet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást