Az 5 legkirályabb felfújható strandcucc, amit azonnal kipróbálnál

Az 5 legkirályabb felfújható strandcucc, amit azonnal kipróbálnál

Címlap / Életmód / Család / Az 5 legkirályabb felfújható strandcucc, amit azonnal kipróbálnál

A felfújható tárgyak előnye, hogy ha nincs szükségünk rájuk, akkor leeresztve kis helyet foglalnak. Felfújva viszont óriásiak, feltűnőek és változatosak lehetnek. Szerencsére néhány éve túlléptünk már a hagyományos gumimatrac, úszógumi lehetőségeken és egyre több furcsa, színes műanyag strandjáték bukkan fel a vízpartokon, ezzel is vidámabbá téve az egyébként is szórakoztató nyári kikapcsolódást. Sőt, már nem csak a legkisebbek szórakozhatnak a vízben, hanem gyermek lelkű szülők is beszerezhetnek maguknak pár vicces játékszert.

Repülőcsónak – kizárólag gyakorlott vízipilótáknak

A felfújható repülő csónak (flying infatable boat) egy olyan kétéltű, melyen kényelmesen ringatózhatunk a hullámokon, de ha ahhoz támad kedvünk, akkor a hozzá kapcsolható motor segítségével a levegőbe is emelkedhetünk.

Nálunk egyelőre hivatalosan nem kapható, kérdés, hogy milyen engedélyre lenne szükség a szabályos használatához.

A jármű ugyanis semmiképp sem kezdőknek javasolt találmány.

Ám kétségkívül izgalmas percei lehetnének a nyaralásnak, ha sikerülne átrepülni Balatonakaliból Zánkára egy sajtos-tejfölös lángosért.

Laybag, lazybag, strandkanapé

A lazybag egy olyan valami, amit ha egyszer megtanulsz felfújni, akkor mindenhová magaddal viszed.

Egyik előnye, hogy nem kell hozzá pumpa és nem kell ájulásig fújni sem.

Anyagának és kialakításának köszönhetően saját maga szívja be a levegőt, így másodpercek alatt egy kényelemes fotelágyban helyezheted magad kényelembe a vízparton, egy fesztiválon, kempingezéskor, medencében vagy akár a kertben.

Az ára már csak negyede annak, amit kezdetben kértek érte a forgalmazók.

Viszont hamisítják, az eredeti, ejtőernyők anyagából készült strapabíró változat helyett egyre több a silány műanyag, amit egy száraz fűcsomó is képes kiszúrni.

 

Szárnyas pegazuson öröm a napozás

Ha vízről van szó, szinte bármi jól jöhet, ami fenntart a felszínen.

Persze ne feledkezünk meg arról, hogy gyerekek is vannak a parton, így bizonyos határokat be kell tartanunk, ha a felfújható játékokról van szó.

A mesevilágban ragadt felnőttek nagy kedvence a felfújható, szivárványszínű unikornis. Hogy az egyszarvúnak mi köze van a vízhez, azt ne firtassuk, a lényeg, hogy feltűnően napozhatunk a hátán, akár többen is.

De ha ez sem lenne elég, nemzetközi oldalakon még ma a kosárba dobhatsz egy zsiráfot, flamingót, pelikánt vagy óriás, szárnyas pegazust.

 

Bulizz a barátaiddal a saját gumiszigeteden

Viccesen a szegények yachtjának is nevezik azokat a felfújható strandjátékokat, melyeken akár félnapokat is gondtalanul el lehet tölteni.

A drágábbakban logikusan kismedence is van, ha a szabad víz nem lenne elég, emellett árnyékos pihenőhelyen napozhatunk a fedélzetén, és még hűtőláda tároló is van a hideg italoknak.

A sokszemélyes változatok akár egy kényelmes esti, fürdőruhás buli helyszínéül is szolgálhatnak.

Aki sértőnek találja a szegények yachtja megnevezést és van benne egy adag egészséges exhibicionizmus, annak ajánljuk a felfújható tengeralattjárót (ilyen már tényleg csak a nagyon menőknek van).

A nevével ellentétben persze képtelenség vele a víz alá süllyedni, cserébe Sean Connerynek képzelve magunkat átélhetjük újra a Vadászat a Vörös Októberre című kultfilm legizgalmasabb momentumait.

Felfújható csapatjátékok

Azoknak, akik a vízben sem tudnak nyugton maradni, de gyermekként még csak vízipisztollyal játszhattak, kötelező lesz megvásárolni egy-két olyan felfújható gumijátékot is a közeledő nyaralás alkalmával, amivel kielégíthetik mozgásigényüket és versenyzési vágyaikat.

A fotelekkel ellátott vízi pókerasztalnak, a felfújható golfpályának köszönhetően már nedves közegben sem kell lemondania senkinek a kedvenc hobbijáról.

Sőt, új vizekre is evezhetünk. Kezd egyre népszerűvé válni a pool pong, melyet poharak és pingpong labda segítségével akár hatan is játszhatnak egyszerre.

A tét pedig nem kisebb, mint a matrac közepén jégbe hűtött hideg sör.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!