Az 5 legkedvesebb anya-lánya film, amit minden nőnek látnia kell

Az 5 legkedvesebb anya-lánya film, amit minden nőnek látnia kell

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5 legkedvesebb anya-lánya film, amit minden nőnek látnia kell

Együtt sírnak, nevetnek, veszekednek, ölelkeznek. Lehet, hogy néha viharosak az anya-lánya kapcsolatok, de semmihez sem hasonlítható kötelékek. Vannak bonyolult státuszú anya-lánya kapcsolatok és olyanok, ahol maximális szeretet uralkodik. A következő öt anya-lánya film a humor és mély monológok segítségével akár még közelebb is hozhat benneteket egymáshoz.

Nem férek a bőrödbe

A 2003-as vígjáték főszereplői Jamie Lee Curtis és Lindsay Lohan. Annyira jól játsszák a szerepüket, hogy az ember szinte újra végigéli a tini korszak feszültségekkel teli időszakát.

Dr. Tess anya és pszichológus, akinek van egy tinédzser lánya. Egy kínai szerencsesütinek köszönhetően egy reggel arra ébrednek, hogy testet cseréltek.

Két lesokkolódás és kiabálás között kezdetét veszi a káosz.

Természetesen azon kívül, hogy jót mulatunk, roppant tanulságos a film. Néha érdemes belegondolni magunkat a másik fél helyébe és elképzelni mit érezhet, min mehet keresztül, mert csak így érthetjük őt meg igazán.

 

Kisasszonyok

Az eredeti 1994-ben készült, és idén került a mozikba a legújabb remake Emma Watsonnal és Saoirse Ronannal.

Négy amerikai lánytestvér körülményes mindennapjaiba nyerünk bepillantást az 1862-es polgárháború idején.

Az édesanya egyedül neveli lányait. A legkisebb írónői babérokra pályázik, egy másik festő szeretne lenni, míg a harmadik titokban színésznői karrierre vágyik, de abban az időben a nők ilyen jellegű álmai nemigen valósulhattak meg. Nem úgy, mint azoké, akik házasságra és családra vágytak. Ez a léleksimogató családi film rámutat arra, hogyan kezeli az édesanya a különböző lányait, miként támogathatja őket és hogy a testvérek is miként lehetnek egymás segítségére.

 

Lady Bird

A 2017-es Lady Bird egy humorosan drámai és bonyolult anya-lánya kapcsolatot mutat be.

Christine vagyis „Lady Bird” és anyja kapcsolata meglehetősen viharos. Anya és lánya a kaliforniai Sacramentóba költöznek, de persze a lány rosszul van a gondolatától és mivel örök lázadó, nem is megy majd neki jól a beilleszkedés.

De édesanyja, a fáradhatatlanul dolgozó nővér, végtelen türelemmel és szeretettel kezeli a lánya húzásait, akivel egyébként hihetetlen őszinte a kapcsolata.

Nagyon megindító és gondolatébresztő film.

 

Anya, lánya, unokája

Három generáció történetét öleli fel a 2007-es film. Rachel – akit Lindsay Lohan játszik – egy tipikus lázadó tinédzser, aki mást sem csinál csak bulizik, káromkodik és hisztizik. Egyszer aztán autóbalesetet okoz, ezért alkoholista anyja elküldi őt a nagyihoz, az Idahói farmra.

Ám a nagyi, – Jane Fonda – sütik helyett szigorú szabályokat diktál unokájának.

A kezdetik nehézségek ellenére szép lassan megértik egymást és közben egy családi titokra is fény derül, amiért Rachel anyjának is haza kell utaznia. A film olyan mély kérdéseket feszeget, minthogy miért jó vagy éppen káros az, ha szabályok szerint éljük az életünket. Hogy lehet szülőként nem elhanyagolni vagy éppen agyon ajnározni a gyereket? Na, és van értelme hazudni egymásnak?

 

Mindenütt jó

A Susan Sarandon által alakított Adele imádja az életet és teljességgel a mának él. Aztán megindul a lányával, Annel Beverly Hillsbe, a szebb jövő reményében.

A lányt bosszantja anyja felelőtlensége, ahogy a pénzzel bánik, hiányoznak neki a barátait és elege van abból az életből, amelyben élnek. Egyetemre akar menni, saját életet élni, ezért inkább megszökik.

Sokáig hihetjük azt, hogy anya és lánya gyűlöli egymást, de a végén kiderül, hogy ez természetesen nem így van.

Az 1999-es film rávilágít arra, hogy tudni kell elengedni a lányunkat, mert nem mindig az a jó neki, amit mi hiszünk, és ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy az édesanyánk csak jót akar nekünk – a maga módján.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást