Az 5 legjobb New York-ban játszódó film

Az 5 legjobb New York-ban játszódó film

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5 legjobb New York-ban játszódó film

A Nagy Alma, a város, ami sosem alszik, Amerika olvasztótégelye. Megannyi jelzővel szokás illetni New Yorkot, amelyet az utóbbi napok híreiben különösen fájdalmas üresen látni, hiszen a mindig nyüzsgő metropolisz lakói is karanténban próbálják átvészelni a nehéz időszakot. Addig is, míg a világ visszarázódik a rendes kerékvágásba, idézzük fel néhány szuper filmmel, hogy milyen is, amikor New York elemében van. Figyelem, szubjektív lista következik!

Szerelem hálójában

Tom Hanks és Meg Ryan egy időben nyerő párosnak számított a romantikus filmekben, ezek közül is nagy kedvenc a Szerelem hálójában, amelyben a két főhős az életben egymás riválisa, online viszont – anélkül, hogy sejtenék – egymással csetelgetnek és esnek látatlanul szerelembe.

A kedves történet nemcsak New York-, hanem könyvrajongóknak is kötelező, hiszen Kathleen és Joe mindketten a könyvbizniszben utaznak, így ismerkednek meg egymással.

A film egyben egy igazi szerelmes levél is New Yorkhoz, hiszen mindkettejük lelkesedik a városért, amelyben él és ahol bármi megtörténhet.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága

Ismét egy gyöngyszem a kilencvenes évekből, amikor még igazán jó akciófilmek készültek, olyanok, amelyekből ma is idézünk baráti összejöveteleken, amelyeknek a jelenetei örökre az emlékezetünkbe vésődnek.

Ilyen a Die Hard-sorozat is, amelynek harmadik részében John McClane (Bruce Willis) és hirtelen akadt segítője, Mr. Carver (Samuel L. Jackson) keresztül-kasul száguld New Yorkon, hogy megakadályozza egy rejtélyes terrorista következő merényleteit.

Akadnak jelenetek a metróban, a Central Parkban, Harlemben és még a Yankee stadionban is, így aki kíváncsi, hogy milyen is volt a Nagy Alma a 90-es években, annak tökéletes választás.

Persze a jeleneteket nem mindig pont ott vették fel, ahol a film szerint játszódnak, de remek játék megtalálni a valós helyszíneket Google Maps segítségével – és garantált, hogy nemtől függetlenül mindenki jól szórakozik majd.

 

Egy bébiszitter naplója

A Scarlett Johansson főszereplésével készült film igazi New York-i mozi, a főhős, Annie ugyanis az egyetem után egy a felső tízezerhez tartozó család bébiszittereként kap állást a Nagy Almában.

A feladat nem egyszerű, hiszen mindamellett, hogy egy ötéves kisfiút kell pesztrálnia, meg kell találnia a helyét a manhattani elit hétköznapjaiban is, ahol néha sokkal inkább szorulnak felügyeletre a szülők, mint maguk a csemeték.

Természetesen vígjáték nincs románc nélkül, így hamarosan Annie életébe is bekopog egy jóképű manhattani egyetemista, akinek Chris Evans bújt a bőrébe.

 

Szerelemre hangszerelve

Az ügyetlen magyar címadások egyik iskolapéldája, pedig a filmcím nem egy nyálas szerelmes filmet tartogat, hanem egy igazán hangulatos, zeneközpontú „feel good” sztorit Mark Ruffallóval és Keira Knigthley-val a főszerepben.

A történet két síkon indul, az egyiken Greta és Adam érkezik Londonból New Yorkba, mert a férfi zenei karrierje felívelőben van. Barátnője inkább a háttérben húzódik meg, dalszerzőként támogatja kedvesét, mindenben, amiben tudja.

A másik történet egy kiégett, válófélben lévő, az alkoholizmus felé jó úton haladó zenei producer, Dan életébe enged bepillantást, aki egy este a kocsmában egy csodás dalt hall egy ismeretlen, brit lánytól.

Így fonódik össze kettejük élete, hogy aztán egymást inspirálva és segítve, New York utcáin barangolva és főleg zenélve másszanak ki a saját kis gödrükből, amibe az élet sodorta őket.

 

Pókember: Hazatérés

A Marvel-rajongók pontosan tudják, hogy Pókember otthona New York, azon belül is Queens, így ha szeretnénk egy kicsit elveszni a felhőkarcolók rengetegében, akkor érdemes választanunk egyet a szuperhős filmjei közül.

Számtalan feldolgozás létezik és szinte mindegyik remek szórakozás, bármelyikben megcsodálhatjuk a várost, az egyik legutóbbi változatban azonban, amely a Pókember: Hazatérés címet viseli, és amelyben az ifjú Peter Parkert Tom Holland alakítja, egészen különleges jelenetet is láthatunk az ikonikus Staten Island-i kompon, amelynek utasait csak egy csodás összefogással sikerül megmenteni.

Látványos és szórakoztató film, kamaszoknak, felnőtteknek, férfiaknak és nőknek, vagyis mindenkinek ajánljuk.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást