Ha téged is érint valamilyen szezonális allergia, te is érezhetted már azt, hogy egyes italok ronthatják vagy javíthatják a tüneteidet. Ez pedig nem csak illúzió – tudományos bizonyítékok is vannak arra, hogy bizonyos bevitt folyadékok összefüggenek a szezonális allergiák tüneteinek erősödésével, míg mások képesek enyhíteni azokat. Ezért fontos, hogy te is tudd, mely italokat jobb elkerülnöd ezekben a hónapokban, és miket kortyolgathatsz bátran. A hidratáló és gyulladáscsökkentő hatású italok jót tesznek a szervezetnek, csökkentik az allergiás tüneteket, és erősítik az immunrendszert az allergiaszezonban. Ugyanez vonatkozik bizonyos élelmiszerekre. Ennek oka, hogy a testünk hajlamos arra, hogy az egyes bennük található fehérjéket pollennek tekintse. Ilyenkor pedig az allergiás nátha vagy alapvetően a tüsszögés és az orrdugulás is felerősödhet.
Ezeket az italokat IDD és NE IDD, ha szezonális allergiával küzdesz
Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezeket az italokat IDD és NE IDD, ha szezonális allergiával küzdesz
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!