Az, hogy a szerkesztőségünkben imádunk főzni, tény! Sokszor osztunk meg egymással egy-egy jól bevált családi receptet, sütitrükköt. Most összegyűjtöttük neked az idei év (szerintünk) legjobb gasztro könyveit, amit még megszerezhetsz Szenteste előtt.
Asa Simonsson: Fermentáljunk! (Csipet Kiadó)
Szeretnél te is tökéletes savanyú káposztát készíteni? Nem kell hozzá más, csak káposzta, só és víz. Ennyire egyszerű lenne? A kulcs az idő! Ebből kell sok ahhoz, hogy az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszerével, a fermentálással tudj készíteni savanyúságot, lekvárokat, kefirt és még sok más finomságot. A fermentálás egy nagyon jótékony eljárása, ami nemcsak meghosszabbítja az élelmiszerek élettartamát, hanem fokozza a természetes ízjegyeket, sőt még emészthetőbbé is teszi őket. Ismerd meg ezt a csodás eljárást ebből a könyvből, gyönyörködj a fotókban, és próbáld ki a recepteket.