Kikapcsolódás / Szórakozás

5+1 lebilincselő francia film, amit látni kell

5+1 lebilincselő francia film, amit látni kell

Kicsit más humort és más felfogást képviselnek az életről és a szerelemről a francia filmek, mint a jól ismert hollywoodi alkotások, de pont ezért kell, hogy helyet kapjanak a filmes kötelezőket felsorakoztató listáinkon. Szubjektív válogatásunkon néhány régi és újabb, de mindenképp kihagyhatatlan francia film is helyet kapott.

1. Házibuli

Az 1980-as években mozikba került francia romantikus vígjáték azt a kategóriát képviseli, ami egyszerre dobogtatja meg szüleink és a mi szívünket is, hiszen mindannyian voltunk szerelmes, bolondos fiatalok.

A Sophie Marceau karrierjét beindító film nemcsak története, hanem felejthetetlen zenéje miatt is beégett az emlékezetünkbe, akárcsak a 13 éves kamaszlány, Vic botlásai, rossz döntései, szerelmes pillanatai. Bármikor, bármelyik generációnak szórakoztató gyöngyszem, sőt akár együtt is nézheti a család.

 

2. Taxi

Hatalmas tévedés, hogy jó és igazán izgalmas akciófilmet csak az amerikaiak tudnak csinálni, erre remek példa sokunk kedvence, az 1998-as Taxi című film is, amely egyszerre pörgős, vicces és roppant izgalmas, nem is csoda, hiszen a forgatókönyvet az egyik legismertebb és elismertebb francia rendező, Luc Besson írta, mindössze 30 nap alatt.

A két főszereplő, Samy Naceri és Frédéric Diefenthal mellett az azóta Oscar-díjas Marion Cotillard is felbukkan a filmben, ami mozikba kerülése után olyan népszerű lett, hogy több folytatást is megért, de azért mégis csak az eredeti az igazi.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást